15 o C Kdz. Ereğli

Erdemir Stadyumu, Ereğli Belediyespor’a açık…

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubu yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, “amatör küme spor kulüpler konusunda, en azından ayni tarafta yardımcı olabiliriz. Ama kendi iç disiplinini sağlamayan arkadaşlara yapacak bir şeyimiz yoktur” dedi.

Spor 6 yıl 7 ay 22 gün 55 dakika önce 1257

Haberi Paylaşın

Baktır, Erdemir Göztepe Tesisleri’nde düzenlenen ’basınla buluşma’ toplantısında yaptığı açıklamada, özelleştirme sonrası ana hissedar olan Ordu Yardımlaşma Kurumu’nca (OYAK) ortaya konan politikalar doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.
İstendiğinde, Erdemir Stadyumu’nu spor kulüplerine verebileceklerini belirten Baktır, şöyle dedi:

“Bizim bunu ikna olmamız lazım”
“Biz, çevre insanına hizmet vermeye açığız. İnsanlar bizden isterlerse sahamızı kendi maliyetlerimizi karşılayacak şekilde hizmet veririz. Buda bir sportif faaliyettir. Özelleştirmeden sonra üst çatı ana hissedarımız Oyak olduğu için belli politikaları var ve bu politikalar doğrultusunda hareket ediyoruz. Alınmış bazı kararlar vardır.
Amatör küme spor kulüpler konusunda ise en azından ayni tarafta yardımcı olabiliriz. Ama kendi iç disiplinini sağlamayan arkadaşlara yapacak bir şeyimiz yoktur. İç disiplinini sağlayan, konuya para gözüyle bakmayan, gerçekten kalıcı ve sürdürülebilir arzusunu isteyen her kese bir şekilde kapılarımız açıktır. Ama bizim bunu ikna olmamız lazım. İnsanlar, kendi yağları ile kavrulmak durumundadır. Kavrulamadığı ve ihtiyacı olduğu yerlerde biz ayni olarak yardım yaparız.
Ben bir takımı yardım edersem 10 tane daha takıma yardım etmem gerekir. Bir takıma yardım edersem, Oyak’ın genelinde yardım etmem lazım. Bolu’da, Ünye’de, Adana’da, İskenderun’da da yardım etmem lazım. Bizim sahamız açık, belli bir disiplini sağlayan her kese maliyetleri de bizden olmak kaydıyla çok açığız.”

Orhan: Bir engelimiz yoktur
Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan ise Karadeniz Ereğli Belediyespor’dan gelen talepleri olumlu karşıladıklarını, Erdemir Stadyumu’nun kapılarını antrenmanlar için açtıklarını ifade etti. Ereğli Belediyespor’un resmi maçlarını Beyçayır Stadyumu’nda yapmak istediklerini hatırlatan Orhan, şu sözlerle konuştu:
“Kendi sahalarında yapmayı tercih ediyorlar. Biz o bakımdan özellikle antrenmanların, turnuvaların ve Bölgesel Amatör Lig maçlarında veriyoruz, bir sıkıntımız yoktur. Bu konu fazla egzecere ediliyor. Çünkü bizim ne Belediyespor’a ne de çevredeki diğer takımlara bir engelimiz yoktur. Kullanmak isteyen guruplarda belli bir disiplin kaydıyla planlaması yapılıyor. Ama saha boş durmuyor. Durduğu zamanlarda ise o saatlerde gelip kullanmak isteyen olmadığından boş duruyor, yoksa verilmek istenmediğinden değildir.”

Stat, A Takıma’da ’kızlara da’ açık!
Öte yandan, alınan bilgiye göre; Ereğli Belediyespor Kulübü, Erdemir yönetimine sezon hazırlıkları öncesi Erdemir Stadı’nın idmanlar için kendilerine tahsis edilmesi için bir dilekçe yazdı. Erdemir yönetimi ise bu dilekçeye olumlu yanıt verdi.
Ereğli Belediyespor teknik kadrosundan gelecek talebi üzerine ise Erdemir Stadı’nın kapılarının Ereğli Belediyespor açık olduğu, zaman zaman da bazı antrenmanların Erdemir Stadında yapıldığı biliniyor.
Diğer yandan gerek A Takım gerekse Türkiye Kadınlar 1. Ligi ekibi Ereğli Belediyespor Kız Futbol Takımı’nın da, Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirilen ’saha listesinde’, Erdemir Stadı’nın alternatif stat olarak gösterildiği kaydediliyor.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 6 saat 24 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 7 saat 36 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 1 saat 41 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 1 saat 15 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
4 gün 22 saat 54 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 19 saat 30 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 5 saat 58 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
4 gün 3 saat 37 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 23 saat 46 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 4 saat 44 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !