Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR REKOR KIRDI..

ERDEMÄ°R REKOR KIRDI..

EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubunun 2014 yılı net kârı, 1 milyar 661 milyon lira olarak gerçekleÅŸti.

Åžirketin Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) verdiÄŸi bilgiler doÄŸrultusunda, Erdemir’in karının bir önceki yıla göre yüzde 74 artışla gerçekleÅŸtiÄŸi belirtildi.

Yılın 4. Ayındaki artışı yüzde 155 artışla 387 milyon lire olarak kayıtlara geçtiÄŸi anlatılan açıklamada, Erdemir’in finansal sonuçlara göre ÅŸirketin satış gelirleri yüzde 17 artışla 11 milyar 484 milyon liraya yükseldiÄŸi ifade edildi.

KAP’da yer alan bilgilerde ÅŸunlar kaydedildi:

“Özellikle Avrupa’dan kaynaklanan kapasite fazlası çelik fiyatları üzerinde baskı oluÅŸturuyor. Bununla beraber Çin’in demir cevheri ihtiyacına göre ÅŸekillenen demir cevheri fiyatlarındaki dalgalanmalar da demir cevherinin çeyreklik dönemler itibariyle kontratlara tabi olmasından dolayı hammadde fiyatlarında dalgalanmalara sebep oluyor. Grubumuzun üretim girdileri olan demir cevheri ve koklaÅŸabilir kömür fiyatlarındaki dalgalanmalar ile üretim çıktısı olan çelik ürünlerinin fiyatında meydana gelen dalgalanmalar ve tedarik süreleri ile teslimat süreleri arasındaki sürecin demir çelik sektöründe diÄŸer sektörlere göre daha uzun olmasından dolayı kar marjlarında meydana gelebilecek dalgalanmalar en önemli piyasa risklerinin başında geliyor.”

DOLAR ÃœZERÄ°NDEN SATIÅž

2015 yılına iliÅŸkin makroekonomik riskler sıralanırken de, hammadde fiyatlarının ve satış fiyatlarının dolar bazlı olması ile satış tahsilatlarının 1 Eylül 2013’den itibaren ağırlıklı olarak dolar olarak yapılmaya baÅŸlanmasıyla lirada deÄŸer kaybından dolayı finansal tablolarda meydana gelecek kur risklerinin önüne geçildiÄŸi vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“Bununla beraber son dönemde meydana gelen emtia fiyatlarındaki hızlı düşüş ve FED’in varlık alımlarını azaltması sonucunda geliÅŸmekte olan piyasalarda oluÅŸan likidite daralması sebebiyle, Türkiye çelik talebinde daralma ihtimali Grubumuzun karşılaÅŸabileceÄŸi makroekonomik risklerin başında geliyor.”

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo