Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR İŞÇİSİ SENDİKASINA İNANDI!..

ERDEMİR İŞÇİSİ SENDİKASINA İNANDI!..

Türk-Ä°ÅŸ Gene Sekreteri Türk Metal Lideri Pevrul Kavlak, "EreÄŸli’de, bizimle oyun olmaz. Bizim düşmanlığımız kimseye hayır getirmez. Ama dostluÄŸumuzu kazanan, Çok ÅŸey kazanır. Bakın, en somut örneÄŸi Erdemir" dedi.
Kavlak, Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesindeki Türk Metal Åžubesi’nce, Büyük Anadolu EreÄŸli Hotel’de, EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndaki (Erdemir) üyelerine verilen iftardaki konuÅŸmasında, Erdemir işçisi ile birlikte büyük iÅŸler baÅŸardıklarını söyledi.
Türk Metal’in EreÄŸli’ye damgasını vurduÄŸunu, en önemli ve vazgeçilmez aktörlerinden ve belirleyici unsuru olduÄŸunu savunan Kavlak, konuÅŸmasında şöyle dedi:

BENİM İÇİN ERDEMİR BUDUR
“Bu dünyada en önemli ÅŸey nedir? diye sorsalar, bunun herkes için farklı bir cevabı olabilir. Kimisi para pul diyebilir, kimi ev bark, kimi iÅŸ güç… Ama benim için farklı… Belki, çok büyük bir teÅŸkilatın başında olduÄŸum için… Belki, her an irili ufaklı saldırılara hedef olduÄŸumuz için… Belki her an tetikte olmamız gerektiÄŸi için… Belki, hedeflerimiz çok büyük olduÄŸu için… Belki, emek mücadelesinin bayrağını taşıdığımız, Her kesimden eleÅŸtirilerin odağı haline geldiÄŸimiz için… Belki de hepsi birden etkilidir. Ama nedeni ne olursa olsun, Benim için en önemli ÅŸey, Güven duygusudur. Bir ÅŸeye güvenmek, Bütün dünya sallansa, Onun kımıldamayacağını bilmektir. Ayağınızın altındaki toprak kaysa, Onun kaya gibi duracağını bilmektir. Fırtına çıksa, O geminin saÄŸ salim limana ulaÅŸacağını bilmektir. Ä°ÅŸte benim için Erdemir budur. Erdemir işçisi, EreÄŸli Åžubesi budur. Hepinize, O geminin kaptanına, Seyir subayına, Makinacısına, Çarkçısına, Miçosuna, Yolcusuna, Herkese selam olsun. Tüm ekibe helal olsun, helal olsun.

BÄ°R KEZ BÄ°LE AKLIMA GELMEDÄ°!
Geçen yıl bu zamanlar, Yani olaylar doruÄŸa tırmandığı zamanlar, Ä°nanın, Bir kez bile, aklıma ’Erdemir’de ne oluyor sorusu gelmedi. Bir kez bile “acaba” demedim. Olayların en kızıştığı zamanda bile, Burayla ilgili en küçük bir endiÅŸem, En küçük bir kuÅŸkum olmadı. VerdiÄŸiniz bu güven, Emin olun, sıradan birÅŸey deÄŸildir. Kolay elde edilebilecek bir ÅŸey deÄŸildir. Onun için diyorum ki; Dünya sallanırken kımıldamayanlara, Toprak kayarken kaya gibi saÄŸlam duranlara, Fırtınada güvenli limana ulaÅŸanlara selam olsun, selam olsun. Erdemir çalışanları, Türk Metal’in yiÄŸit üyeleri, Sizler herkesten saÄŸlam durdunuz, Kararlı oldunuz. Türk Metal’i, Beni, Size inananları, Size güvenenleri hayalkırıklığına uÄŸratmadınız. Size duyulan güveni boÅŸa çıkarmadınız. Dünya aleme gösterdiniz. Sizinle gurur duyuyorum. Hepinize en içten duygularımla, TeÅŸekkür ediyorum."

GÃœVEN KOLAY KAZANILMAZ
Kavlak, EreÄŸli’de ve Erdemir’de birlikte zor sınavlar verdiklerini hatırlattığı konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:
"Bir söz vardır, Hepiniz bilirsiniz, ’Güven zor kazanılır, kolay kaybedilir’ diye. DoÄŸrudur. Güven duygusu birden bire oluÅŸmaz. Çok uzun sürede, Çetin sınavlardan sonra kazanılır. Ama kazanmak kadar korumak da zordur. En küçük bir yanlışta, En küçük bir falsoda, O güven kaybolur gider. Biz de, Burada, Erdemir’de bu güveni kolay kazanmadık. Zor kazandık. Birlikte çok çetin sınavlara girdik, Ağır bedeller ödedik. Ama ne olursa olsun birbirimize güvendik. İşçi sendikasına, Sendikası işçisine güvendi. Birbirimize güvendik, Birlikte mücadele ettik, birlikte direndik, birlikte kazandık. Kimse sesini çıkarmadı. Ne sınavlar verdik. Dar boÄŸazı geçmek için ücretlerimizi düşürdük. Kimse sesini çıkarmadı. Ortalığı karıştırmak için 7 düvel buraya üşüştü, Kimse onlara prim vermedi.

ERDEMİR İŞÇİSİ SENDİKASINA İNANDI
Erdemir işçisi sadece sendikasına inandı, Sendikasına güvendi. Sonunda kazandık. Bugün eÄŸer, Erdemir işçisi, Türkiye’nin, açık ara en yüksek ücretini alan işçisiyle, Bedel ödediÄŸi içindir. Sonuna kadar hak ettiÄŸi içindir. Gözünü daldan budaktan esirgemediÄŸi, Sendikasına güvendiÄŸi, Sendikasına güven verdiÄŸi içindir. Bu ücretler ananızın ak sütü gibi helaldir. Size helal olsun, helal olsun.
KÄ°MSE YOK SAYAMAZ!
EÄŸer bir işçi kentinde, Ciddi trafik sorunu, otopark meselesi varsa, O zaman, doÄŸru yoldayız demektir. Åžaka bir yana, Birlikte, EreÄŸli’de büyük iÅŸler baÅŸardık. Önemli zaferlere imza attık. Türk Metal, EreÄŸli’ye damgasını vurmuÅŸtur. Artık EreÄŸli’nin, En önemli, en vazgeçilmez aktörlerinden biridir. En önemli belirleyici unsurlarından biridir. Kimsenin kolay kolay karşısına alamayacağı, Yok sayamayacağı bir güçtür. Buna herkes ÅŸahittir. Açık söylüyorum: Burada, EreÄŸli’de, bizimle oyun olmaz. Bizim düşmanlığımız kimseye hayır getirmez. Ama dostuluÄŸumuzu kazanan, Çok ÅŸey kazanır. Bakın, en somut örneÄŸi Erdemir. Erdemir bugün bir dünya markası haline geldiyse, Türkiye’nin gurur kaynaklarından biri olduysa, Ä°stikrar, verimlilik ve kalitede örnek gösteriliyorsa, Bunda Erdemir işçisinin payı büyüktür. Türk Metal’in, Türk Metal’in sendikacılık anlayışının büyük katkısı vardır.

TARTIÅžTIK AMA KAVGA ETMEDÄ°K
Elbette, Bu başarıyı tek başımıza sahiplenmiyoruz. Başta OYAK yönetim olmak üzere, Bütün Erdemir yönetimine teşekkür ediyorum.
Bugüne kadar, Erdemir yönetimi ile çok tartıştık, kıran kırana çok pazarlık ettik. Ama hiç kavga etmedik. Ne olursa olsun, sonunda hep uzlaÅŸtık. El sıkıştık. Kalıcı çözümlere böyle ulaÅŸtık. Burayı bir istikrar adası haline böyle getirdik. Åžimdi OYAK’ta yeni bir yönetim var. Görevi devredenlere, Erdemir işçisine verdiÄŸi katkılardan, UzlaÅŸmacı tavrından, ÇaÄŸdaÅŸ yönetim anlayışından ötürü teÅŸekkür ederiz. Bu ayın 20 sinde geçtiÄŸimiz pazartesi günü OYAK’ın yeni CEO’su ile bir saat görüştüm. Hayırlı olsun dileklerimi kendisine de ilettim, baÅŸarılar diledim. Allah utandırmasın. Allah yardımcısı olsun. Åžundan herkes emin olsun ki, Bizim için, Türk Metal için, Önce ülke gelir. Vatan, millet, bayrak, Bizim için her ÅŸeyin üstündedir. Her türlü tartışmanın, Her türlü çıkarın üstündedir.
Şairin dediği gibi, bayrağımıza, Bizim gözümüzle bakmayının mezarını kazarız, Selam vermeden uçan kuşun yuvasını bozarız. Vallahi de bozarız, billahi de bozarız.

ERDEMÄ°R ORTAK ZENGÄ°NLÄ°KTÄ°R
Erdemir de bu ülkenin en önemli deÄŸerlerinden biridir. Bu ülkenin en stratejik kurumlarından biridir. Sahibinin kim olduÄŸundan bağımsız olarak, Bu halkın ortak zenginliÄŸidir. Onun için, Biz de Erdemir’de huzursuzluk istemeyiz, Ä°ÅŸ barışı bozulsun, Ãœretim aksasın istemeyiz. Erdemir’de çıkarımız ortaktır. Bunun anlamı, Herkesin kazanmasıdır. Zor günlerde fedakarlığın hasını yapan, Ãœretirken bir gün olsun yoruldum demeyen, Çalışıp didinen Erdemir işçisinin, Bölüşürken de bunun karşılığını almasıdır. Ãœretmek, kazanmak, kazandırmak derken, Ä°ÅŸte bunu kastediyoruz. Daha fazlasını deÄŸil, Hakkımızı istiyoruz. Ancak Bugünün dünyası çıkar dünyası… Hakça paylaÅŸmak, hakkını almak söylendiÄŸi kadar kolay deÄŸil. TOPLU SÖZLEÅžME PAZARLIÄžI
Yakında bir sınavımız olacak. Hep birlikte göreceÄŸiz. Toplu iÅŸ sözleÅŸmesi pazarlığına gireceÄŸiz. Ama emin olun, Ne olursa olsun, Son sözü biz söyleyeceÄŸiz. Erdemir işçisi söyleyecek. Siz tamam demeden bu iÅŸ bitmeyecek. Siz bitti demeden bu iÅŸ bitmeyecek. Haklı olarak, Hepiniz, Nasıl bir sözleÅŸme olacak sorusunu soruyorsunuz. Cevabım basit: Ä°yi bir sözleÅŸme olacak. Çünkü bu sözleÅŸmeyi, taslağı siz hazırlayacaksınız. Anket yapacağız, Tezgah tezgah, Bölüm bölüm dolaÅŸacağız. Bütün arkadaÅŸlarımızın fikirlerini alacağız. Ne istediklerini saptayacağız. Taslağımızı böyle oluÅŸturacağız. Yani görev sizde… SorumluluÄŸun büyüğü sizde… Bu sorumluluk duygusuyla taslağı hazırlayın Öyle bir denge oluÅŸturun Öyle bir taslak hazırlayın ki Sonuç herkesi mutlu etmeli… Bu mümkün mü? Çıkarlar dünyasında herkesin sonuçtan mutlu olması mümkün mü? Mümkün. EÄŸer Erdemir’in, bölgenin, ülkenin gerçeklerini göz önüne alırsanız, EÄŸer üyemizin beklentisini bu gerçeklere göre oluÅŸturursanız, EÄŸer taslağı bu beklentiyle hazırlarsanız, Sonucun herkesi mutlu etmesi mümkün… Ben, bu konuda da size güveniyorum.
Kısacası, Ayağı yere basan bir taslak hazırlayacağınıza inanıyorum. Size gözüm kapalı güveniyorum. O yüzden, Buradan açıkca ilan ediyorum: Hazırlayacağınız taslağa dokunmayacağım. Ne yazarsanız onu savunacağım. Sonuna kadar savunacağım. Sonunda da kazanacağız. Başka yolu yok, Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız.

ERDEMÄ°R’DE SÃœREKLÄ°LİĞİ SAÄžLADIK
Para herÅŸey demek deÄŸil. DoÄŸru, mal, canın yongasıdır. Ama unutmayın, mal, canın sadece yongasıdır. Asıl olan candır. EÄŸer biz Erdemir’i emek cennetine çevirdiysek, Bunu sadece ücretlerle baÅŸarmadık. Paradan çok daha önemli kazanımlar elde ettik. Birincisi, Ä°ÅŸin sürekliliÄŸini saÄŸladık. Ä°ÅŸyerimiz darboÄŸaza girdiÄŸinde, Fedakarlık yaptık. Hem de alasını yaptık. Ä°ÅŸyerimizi düzlüğe çıkardık, iÅŸin devamını saÄŸladık. Sonra, Ä°stihdamın devamlılığını, Yani kendi iÅŸimizin devamlılığını saÄŸladık. Ne demek istediÄŸimi tam olarak anlamanız için, Ä°sdemir’e Kardemir’e bakmanızı öneririm. Bakın Ä°sdemir de aynı gruba baÄŸlı, Binlerce kiÅŸi iÅŸten çıkarıldı. Kimsenin iÅŸi aşı güvende deÄŸil. Kimse yarınından emin deÄŸil. Kardemir’de de durum aynı. Aynı iÅŸi yaptığımız, Aynı koÅŸullarda çalıştığımız emekçi kardeÅŸlerimiz iÅŸte bu durumda… Yazık deÄŸil mi? İşçiyi, iÅŸiyle aşıyla tehdit etmek, EkmeÄŸine kan doÄŸramak günah deÄŸil mi? Ama sendikacı kılığında dolaÅŸan bu sahtekarlar, Ayıptan, günahtan anlamaz. Haktan hukuktan,
Adaletten anlamaz. İşte bizim asıl farkımız budur. Para pul önemlidir ama asıl önemlisi budur.

BURADA BÄ°Z VARIZ
Burada kimsenin iÅŸinden aşından endiÅŸesi olmaz, Yarınından korkusu olmaz. Burası EreÄŸli, Burası Erdemir, Burada biz varız, biz. Bizim olduÄŸumuz yerde adaletsizlik olmaz. Haksızlık olmaz. Bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmaz. Olmadı, olmayacak. Vallahi de olmayacak, billahi de olmayacak. Burada herkesin gıpta ettiÄŸi büyük iÅŸler baÅŸardık. Hep birlikte baÅŸardık. Büyük iÅŸler yapabilmek için büyük enerji gerekir. BaÅŸkalarının sorunu olabilir ama bizim yok. Biz, Ä°htiyacımız olan enerjiyi, Sizin birliÄŸinizden beraberliÄŸinizden alıyoruz. Ä°htiyacımız olan gücü, Türk Metal’e olan baÄŸlılığından alıyoruz. Allah birliÄŸimizi, beraberliÄŸimizi bozmasın. Çünkü daha yapacak çok iÅŸimiz, Elde edeceÄŸimiz çok zafer var. Yaptıklarımızla yetinmeyiz.

ERDEMÄ°R VAKFI’NIN DEÄžERÄ°NÄ° BÄ°LÄ°N
Vakfımız dünya aleme örnek deyip, Daha iyisi için uÄŸraÅŸmaktan vazgeçmeyiz. Gerçekten, Vakfımızla öyle bir baÅŸarıya imza attık ki, Dünyanın her yerinde örnek gösteriliyoruz. Katıldığım bütün uluslararası toplantılarda, Gündeme geliyor. Vakfımızın, kıymetini bilin… Neye sahip olduÄŸunuzu tam olarak anlamak için, BaÅŸka yerlere bakmanız yeterli. Mesela Ä°sdemir’deki vakfa bakın. Hisselerin nasıl kaybolduÄŸunu, Azınlık hisseninin nasıl kaybedildiÄŸini, Soyulup soÄŸana çevrildiÄŸini, Kasanın tamtakır olduÄŸunu, Kurda kuÅŸa borç biriktiÄŸini görün, O zaman Erdemir vakfının kıymetini daha iyi anlarsınız. Ama oradaki kardeÅŸlerimizin de derdi bitecek. Az kaldı. Ä°stedikleri kadar oyalasınlar, Ä°stedikleri kadar kıvırsınlar,
Vakit geliyor. Yargı artık son kararı verecek. Hakkımızı teslim edecek, Yetkiyi resmen bize verecek. Ä°ÅŸte o gün, Ä°sdemir’deki kardeÅŸlerimizin makus talihini yeneceÄŸiz. O gün, Sahtekarlardan hesap soracağız. O zaman hep birlikte, Çok daha güçlü, çok daha mutlu, çok daha umutlu olacağız. Ne mutlu sizlere, Ne mutlu Türk Metalliyim diyene… Ne mutlu sizlerle aynı çatı altında mücadele edene…

AKARYAKIT Ä°STASYONU KURUYORUZ
Biz yetinemeyiz dedim ya, Gerçekten bizim durma hakkımız yok. Zaten durmuyoruz. Durmayacağız. Hizmete devam edeceÄŸiz. Size bir müjde vereyim. Bakın, hemen buraya, otelin hemen yanına petrol istasyonu kuruyoruz. HerÅŸey tamam, izinler çıktı. Bu istasyon sizin emrinizde olacak. Benzini, dizeli, gazı ucuza alacaksınız. Burası sizin olacak. Onun için buraya sahip çıkın. Bu istasyonu, Türkiye’nin en iyi istasyonu haline getirin. GetireceÄŸinizi de biliyorum. Hem de çok iyi biliyorum. Çünkü sizin neleri baÅŸardığınızı, baÅŸarabildiÄŸinizi gördüm.

METAL-KOOP’A BÄ°NA SÖZÃœ
Mesela Metal-Koop… Bakın biz Metal-Koop’u beÅŸ ayrı yerde, Aynı zamanda kurmuÅŸtuk. Hepsine yüklü miktarda sermaye koymuÅŸtuk. Büyük umutlarla yola çıkmıştık. Ama bütün çabamıza raÄŸmen, 4 kooperatifi yaÅŸatamadık. Ãœyelerimiz yeterince sahip çıkmadı.
Olmadı. Peki nerede oldu? Burada, EreÄŸli’de, Erdemir’de oldu. Sadece Türkiye’de deÄŸil, Bütün dünyada kooperatifçiliÄŸin öldüğü bir dönemde, Sizler Metal-Koop’u yaÅŸattınız. 6 bine yakın üyesiyle dimdik ayakta tuttunuz. Åžimdi sıra bizde… Biz de Metal Koop’un bulduÄŸu yeri 29 yıllığına kiralamak hazırlanıyoruz. Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi sürecinde teklifimizi vereceÄŸiz. Uzun süreli kiralarsak, Size yakışır modern bir bina, bir yatırım yapacağız. Hem alışveriÅŸ yapabilecek, Hem de çocuklarınız hoşça vakit geçirebilecek. Bu sizin hakkınız, Size helal olsun, helal olsun, helal olsun…

SORANA SİZE GÖSTERİYORUM
Bana, ne yapacağımı soran biri olursa, Sizi gösteriyorum, Erdemir’i örnek gösteriyorum. İşçisiyle, Ä°ÅŸvereniyle, Sendikasıyla, BirliÄŸi, beraberliÄŸiyle, Ve elbette, baÅŸardıklarıyla, Elde ettiÄŸi zaferlerle, Burayı örnek gösteriyorum. Erdemir, sadece Türkiye’ye deÄŸil, Tüm dünyaya örnektir. Erdemir bir baÅŸarı öyküsüdür. O öykünün kahramanları da buradadır, bu salondadır. Böyle bir baÅŸarıya imza atan herkesi, Bu zafere emek veren, Bu birliÄŸe katkı sunan herkesi, Canı gönülden kutluyorum. SaÄŸolun varolun.
Ben şimdiden Tüm Erdemir çalışanlarının Yaklaşan Ramazan Bayramını kutluyorum."

Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan da, Genel BaÅŸkanları Kavlak’ın aralarında olmasından son derece mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Sizin olduÄŸunuz yerde biz mutluyuz, biz huzurluyuz. Çünkü biz güvendeyiz. Bu vesileyle tüm arkadaÅŸlarım adına hoÅŸ geldiniz Sayın Genel BaÅŸkanım” diye konuÅŸtu.

EreÄŸli belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın ilerleyen saatlerde katıldığı iftarda Türk Metal Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yusuf Ziya OdabaÅŸ, METAL-KOOP Åžube BaÅŸkanı Erdal Özdemir, Türk Metal ÅŸube yöneticileri ile Erdemir, Tat Metal ve ERSEM’de çalışan yaklaşık 1000 Erdemir işçisi yer aldı.

Okunan ilahi ve duaların ardından Akşam Ezanı ile birlikte oruçlar açıldı.

ERDEMİR İŞÇİSİ SENDİKASINA İNANDI!..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo