Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR'DEN YENİ PROJE !.

ERDEMÄ°R'DEN YENÄ° PROJE !.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ilçenin bir değerine daha sahip çıktı.


Daha önce Osmanlı ÇileÄŸini korumak, yetiÅŸtiriciliÄŸini ve üretimini teÅŸvik etmek üzere “Gelenek Sürsün, Tarlalar Sürülsün” projesini hayata geçiren Erdemir, EreÄŸli’nin kültürel zenginliklerinden olan Elpek Bezi dokumacılığının yaygınlaÅŸtırılmasına yönelik yeni projesini hayata geçiriyor.

 

Anadolu’nun kültürel zenginlikleri arasında önemli yeri bulunan Elpek Bezi dokumacılığının yaygınlaÅŸtırılmasına hizmet edecek proje kapsamında, Pınarcık Köyü gönüllülerine yönelik eÄŸitimlere baÅŸlanıyor.

Bu doÄŸrultuda Erdemir, Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü, EreÄŸli Halk EÄŸitim Merkezi, Kdz. EreÄŸli Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı ve Pınarcık Köyü Muhtarlığı arasında bir protokol imzalandı. Ä°mza törenine Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Kdz. EreÄŸli Milli EÄŸitim Müdürü Ä°smail Aksoy, Kdz. EreÄŸli Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, Halk EÄŸitim Merkezi Müdürü Canan Ayan ve Pınarcık Köyü Muhtarı Hasan Korkmaz katıldı.  EreÄŸli’nin kültürel deÄŸerine sahip çıkmak ve bölge ekonomisine katkı saÄŸlamak üzere hayata geçirilmesi planlanan Elpek Bezi projesi ile kadın iÅŸgücü ve giriÅŸimciliÄŸinin desteklenerek artırılması hedefleniyor.

KADINLARIN EKONOMÄ°K HAYATA KATILIMI DESTEKLENECEK

Elpek Bezi dokuma eÄŸitimleri, Pınarcık Köyü’nden 20 kadının katılımıyla baÅŸlayacak. EÄŸitimlerin tamamlanmasıyla birlikte Pınarcık Köyü’nde Elpek dokuma tezgahları kurulacak. Proje kapsamında verilecek eÄŸitimi baÅŸarıyla tamamlayan kadınların, bu becerilerini ekonomik kazanca çevirebilmeleri için kooperatifleÅŸmeleri desteklenecek ve bu kapsamda üretilen ürünler ilk etapta Erdemir tarafından satın alınacak. EreÄŸli’de geçmiÅŸi antik çaÄŸa kadar uzanan ve ayrıca Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu donanmasında yelken bezi kullanımında ünlü olan Elpek Bezi, ilçenin kültürel miraslarının korunmasına ve tanıtımına da katkı saÄŸlayacak.

KARADENÄ°Z EREÄžLÄ°’DE ÇİFTÇİLER OSMANLI ÇİLEĞİ ÃœRETÄ°YOR

Erdemir’in, Karadeniz EreÄŸli’nin meÅŸhur Osmanlı ÇileÄŸini yaÅŸatmak ve biyoçeÅŸitliliÄŸin korunmasına destek olmak amacıyla hayata geçirdiÄŸi ‘Tarlalar Sürülsün, Gelenek Sürsün’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında çiftçilere yetiÅŸtiricilik eÄŸitimi verilirken, 20 aileye kendi arazilerine dikmeleri için fide dağıtımı yapıldı. Talebin yoÄŸun olduÄŸu ancak arzın giderek azaldığı bu ürüne dikkat çekmek, yetiÅŸtiricileri teÅŸvik etmek, doÄŸru üretim teknikleriyle iÅŸin yapılmasını saÄŸlamak amacıyla eÄŸitim faaliyetleri yürütüldü. Projede ilk meyve hasadı fide dağıtım töreniyle birlikte 2018 yılında yerel kamu, yerel basın ve halkın katılımıyla proje alanında gerçekleÅŸtirildi. Erdemir, süresi 2022 yılına kadar uzatılan proje kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran3
şaşkın1
üzgün1
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo