Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR'DEN SON DAKİKA !

ERDEMÄ°R'DEN SON DAKÄ°KA !

Erdemir`den son dakika açıklaması geldi


"Erdemir, 60. iÅŸletme yılına Özel Endüstri Bölgesi olarak giriyor. Erdemir’in yatırımlarına ve kapasite artış çalışmalarına ivme kazandıracak karar ile ÅŸirketin ilk etapta 1000, sonrasında ise 500 kiÅŸiye ek istihdam saÄŸlaması planlanıyor.

İŞTE ŞİRKETTEN YAPILAN AÇIKLAMA ;

OYAK Maden Metalürji Åžirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi oldu. Erdemir’in 2050 yılında net sıfır emisyon hedefine ulaÅŸmasına katkı saÄŸlayacak karar, ÅŸirketin istihdamına ve yatırımlarına da ivme kazandıracak.

Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, 29 AÄŸustos tarihinde yayınlanan CumhurbaÅŸkanı Kararı ile Zonguldak Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesinin saÄŸlayacağı olanaklarla, katma deÄŸerli üretimini artırmayı, sektöründe ve dünyada sahip olduÄŸu güçlü konumu ileri taşımayı hedefliyor.

 Karadeniz EreÄŸli’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli rol oynayan Erdemir, 60. iÅŸletme yılına Özel Endüstri Bölgesi olarak giriyor. Erdemir’in yatırımlarına ve kapasite artış çalışmalarına ivme kazandıracak karar ile ÅŸirketin ilk etapta 1000, sonrasında ise 500 kiÅŸiye ek istihdam saÄŸlaması planlanıyor.

Net sıfır hedefine çok daha hızlı ulaşacak

Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefine katkı verecek ÅŸekilde Net Sıfır Yol Haritası’nı 2024 yılı başında açıklayan Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi ile söz konusu yol haritası kapsamında planladığı kapasite artışı dahil tüm yatırımlarını çok daha hızlı ve verimli bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirebilecek.

Erdemir ve Ä°sdemir, 2030 yılına kadar, baz yıl olarak belirlediÄŸi 2022 yılına göre ton başına karbon emisyonunu yüzde 25, 2040 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltmayı ve 2050’de net sıfır emisyona ulaÅŸmayı hedefliyor. Avrupa’nın ikinci, dünyanın sekizinci büyük çelik üreticisi olan Türkiye’nin sektördeki önde gelen üreticileri Erdemir ve Ä°sdemir, yeÅŸil dönüşüm uyum çalışmalarıyla çelik sektörüne öncülük etmeye devam ediyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın6
hayran3
üzgün2
gülücük1
şaşkın1
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Babasının oğlu

01 Eylül 2024 - 22:42

Bırakın edebiyat parcalamayı koruma dan ve oypa dan işçi alında veriminiz dahada artsın.Yazıklar olsun başkada bir şey demiyorum.

Muhammet baÅŸol

31 AÄŸustos 2024 - 23:02

Pek inandırıcı gelmiyor tarih nedir işçi alacagı tarih nedir

Uzman bey

31 AÄŸustos 2024 - 22:08

Erdemir işçi alsa ne olur almasa ne olur yeniler iş bilmediği için eskileri mecburen sözleşmeli çalıştırıyor kimsenin götü iş yemiyor valla fabrika bitik

Yorum Yazın

Canlı Radyo