Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR'DEN HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ERDEMÄ°R'DEN HALKI BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME TOPLANTISI

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) tarafından halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Çevresel Etki DeÄŸerlendirme (ÇED) Proje Koordinatörü Dilara Akca tarafından Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilen toplantıda, 2. Yüksek Fırın modernizasyonu için inÅŸaat ve montaj aÅŸamasının 14 ay sürmesi planlandığını, inÅŸaat aÅŸamasında ortalama 600, montaj aÅŸamasında ortalama 610 personelin tam zamanlı çalışacağının ön görüldüğünü ve iÅŸletme aÅŸamasında ise mevcut tesiste çalışan 290 personelin görev alacağını anlattı.

Akça, 4. Kok Bataryası ve Tali Mahsuller Tesisi kapasite artışı için 16 ay inÅŸaat çalışması yapılmasının planlandığını belirterek, “Ä°nÅŸaat çalışmalarında 200 kiÅŸinin çalışması planlanmaktadır. Faaliyet kapsamında makine ve ekipmanların kurulum ve montajı 16 ay sürecek olup, 500 personelin görev alması planlanmaktadır. Faaliyetin iÅŸletme aÅŸamasında Kok Bataryası için 15 kiÅŸi istihdam edilecek olup, Tali Mahsuller Tesisi için ilave personele ihtiyaç duyulmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Bu arada toplantı öncesi EreÄŸli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan ve bir vatandaÅŸ, toplantı yerinin Erdemir’e ait bir tesiste olmasına tepki gösterdi. Toplantının ilçe merkezinde halkın katılımıyla gerçekleÅŸtirilmesini isteyen ikili, olumsuz yanıt alınca bazı vatandaÅŸlarla salondan ayrıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo