Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR’DE EYLEM...

ERDEMÄ°R’DE EYLEM...

Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından, sendika üyesi işçiler iş yavaşlatma eylemi yaptı.

İşçiler, servislerle geldikleri Erdemir ve Bağlık kapı girişinde otobüslerden inerek iş yerlerine yayan gidip iş yavaşlattı.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taraflar arası tutulan uyuşmazlık zaptının ardından Erdemir yetkililerinin talebi doğrultusunda önceki gün bir araya geldiklerini ve görüşmede anlaşma sağlanamadığını söyledi.

Metal İşçileri Sanayicileri Sendikasının (MESS) Ä°stanbul’daki binasında yapılan görüşmede iÅŸverenin ücret artışlarında ilk 6 ay saat ücretlerine 68 kuruÅŸ zam ve sözleÅŸmenin 3 yıllık yapılmasını önerdiÄŸini aktaran Ercan, şöyle devam etti:

"Erdemir adına masada bulunan MESS yetkililerine bu talebi kabul etmediÄŸimizi, toplu sözleÅŸme maddelerinin tamamının arkasında durduÄŸumuzu belirterek toplantıdan ayrıldık. Erdemir’de çalışan işçilerimiz iÅŸ yavaÅŸlatma eylemi gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Geldikleri servislerden Erdemir ve BaÄŸlık kapı giriÅŸinde inen işçilerimiz yürüyerek iÅŸ yerlerine gitmiÅŸtir. Önümüzdeki günlerde genel merkezimizin talimatı ve arkadaÅŸlarımızın istekleri doÄŸrultusunda istediÄŸimiz hak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceÄŸiz. Erdemir işçisi üretmeye, ülke ekonomisine kazandırmaya devam etmektedir. Bizim tek istediÄŸimiz işçimizin haklarını sonuna kadar savunmaktır."

Polis ekipleri de iÅŸ yavaÅŸlatma eylemi sırasında Erdemir ana ve BaÄŸlık kapı giriÅŸlerinde önlem aldı. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo