Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR 57 YAŞINDA

ERDEMÄ°R 57 YAÅžINDA

Erdemir yeni ufuklara yelken açıyor, yatırımlar yenileniyor.


Åžirketten yapılan yazılı açıklamada, Erdemir’in, Türkiye çelik sektörü ve sanayisinin lokomotifi olduÄŸu, ülkenin ve Karadeniz EreÄŸli’nin geleceÄŸi için üretim yaptığı, sayısız sektöre ham madde saÄŸlarken sürdürülebilir büyüme yolunda da güçlü adımlarla ilerlediÄŸine vurgu yapıldı

400 BÄ°N TONDAN 5 MÄ°LYON TONA…

Erdemir’in, 15 Mayıs 1965’da 400 bin ton yassı çelik kapasitesi ile üretime baÅŸladığı hatırlatılan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

“Erdemir, bugün yaklaşık 5 milyon ton nihai ürün kapasitesi ile yolculuÄŸuna devam ediyor. OYAK’ın Maden Metalürji Åžirketleri bünyesinde hizmet veren Erdemir; sahip olduÄŸu teknoloji, insan kaynağı, bilgi birikimi ve gerçekleÅŸtirdiÄŸi büyük yatırımlarla, baÅŸta tesislerinin bulunduÄŸu Karadeniz EreÄŸli olmak üzere Türkiye ve dünya ekonomisine deÄŸer katıyor. Yüksek katma deÄŸerli, yenilikçi ürünlerin imalatına ve verimliliÄŸine odaklanan Erdemir, müşterilerinin beklentilerine yönelik dinamik olarak geliÅŸtirdiÄŸi ve iyileÅŸtirdiÄŸi ürün gamıyla da bölgesel ve küresel pazardaki gücünü koruyor.
Erdemir bugün sıcak ve soğuk haddelenmiş, levha, kalay, krom, galvaniz kaplamalı ürün gruplarında ve uluslararası kalite standartlarındaki 536 yassı çelik kalitesini; otomotiv, beyaz eşya, boru profil, haddecilik, genel imalat, elektrik elektronik, makine, enerji, ısı gereçleri, gemi inşa, savunma, ambalaj, yenilenebilir enerji gibi pek çok sektörün hizmetine sunuyor. Türkiye yassı çelik sektörünün ilk üreticisi ve öncüsü Erdemir, ileri çelik araştırmaları merkezi olma hedefiyle hayata geçirdiği Ar-Ge merkezinde, müşterilerinin bugünkü ve gelecekteki ihtiyaçları için çalışıyor.
Türkiye’nin en geniÅŸ tabana sahip halka açık ÅŸirketlerinden olan ve hisselerinin çoÄŸunluÄŸu kurumsal yatırımcıların elinde bulunan Erdemir, sanayide olduÄŸu gibi Borsa Ä°stanbul’un açıldığı ve hisselerinin iÅŸlem görmeye baÅŸladığı 1986 yılından bu yana borsanın da lokomotiflerinden biri olmayı sürdürüyor.

Türk sanayisinin önünde yeni ufuklar

 Erdemir’in üretime baÅŸlaması, kalkınma planı doÄŸrultusunda ekonomisini geliÅŸtirmeye çalışan Türkiye için dönüm noktalarından biri oldu. Sanayi alanında ciddi hamleler baÅŸlatılan Türkiye’de, mevcut sanayinin geliÅŸebilmesi ve yeni sanayi kollarının üretime baÅŸlaması için yassı çelik ihtiyacı giderek artıyor, bu ihtiyacın bütünüyle ithalat yoluyla karşılanması mümkün görünmüyordu. Ä°ÅŸte bu noktada Türkiye ekonomisi ve sanayisinin geliÅŸimi için en önemli stratejik adımlardan biri atıldı ve 11 Mayıs 1960’ta Erdemir’in kuruluÅŸu tescil edildi. Ä°nÅŸaat ve montaj çalışmaları hızlı ÅŸekilde tamamlanan Erdemir 15 Mayıs 1965’te iÅŸletmeye alındı.
Erdemir, yıllar içerisinde Türk sanayisinin artan ihtiyaçları doğrultusunda ülkemizin en büyük yatırım projelerine imza atarak üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırdı. Yatırımlarıyla kapasitesini ve portföyünü geliştirirken, kurduğu ve satın aldığı şirketlerle büyümeye devam etti.
Erdemir ve baÄŸlı ÅŸirketleri için 2006 yılı bir dönüm noktası oldu. OYAK bünyesine katılan Erdemir ve baÄŸlı ÅŸirketleri, OYAK’ın finansal gücü ve deneyimiyle güçlü büyümesini sürdürdü.

 Bölgesine katkı saÄŸlıyor

KurulduÄŸu günden bu yana bölgenin geliÅŸmesinde vazgeçilmez bir rol oynayan Erdemir, bugün sadece EreÄŸli’de yaklaşık 6 bin kiÅŸiye doÄŸrudan istihdam olanağı saÄŸlıyor. Çalışanlarının aileleri, saÄŸladığı dolaylı istihdam, üretimi ve ihracatıyla birlikte Erdemir kurulu bulunduÄŸu bölge ve Türkiye için deÄŸer üretmeye devam ediyor. Erdemir gerçekleÅŸtirdiÄŸi projelerle toplumsal geliÅŸime destek olurken bölgedeki eÄŸitim kurumlarının da ihtiyaçlarını karşılıyor. Erdemir, kamu kurum ve kuruluÅŸlarına da ihtiyaçları doÄŸrultusunda destek saÄŸlarken, ramazan ayında bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuyor. 

Uzaya iz bıraktı

Erdemir, Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nin Grizu 263-A Uzay Takımına inandı, uzay yolculuÄŸuna eÅŸlik etti. Erdemir’in 2018 yılından bu yana ana destekçisi olduÄŸu Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi Uzay Takımı Grizu-263 tarafından üretilen Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A, uzaya fırlatıldı. ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral (SLC-40) fırlatma üssünden SpaceX Falcon 9 roketi ile alçak dünya yörüngesinde 525 km uzaÄŸa gönderilen Grizu-263A uzaydaki görevine devam ederken, Erdemir de uzay takımına desteÄŸini sürdürüyor.
Kültür ve sanat alanındaki projelerine de devam eden Erdemir, çeliÄŸin insan yaÅŸamındaki vazgeçilmez yerini sanat yoluyla vurgulamak ve Türkiye’de sanat eÄŸitimini desteklemek amacıyla düzenlediÄŸi Çelik ve YaÅŸam Heykel Yarışmasının yedincisini gerçekleÅŸtiriyor.
Erdemir, Karadeniz EreÄŸli ile özdeÅŸleÅŸen ancak üretimi azalan Osmanlı ÇileÄŸi meyvesinin yetiÅŸtiriciliÄŸinin teÅŸvik edilmesine ve biyoçeÅŸitliliÄŸin korunmasına katkı saÄŸlamak amacıyla 2016 yılında baÅŸlattığı ‘Tarlalar Sürülsün Gelenek Sürsün’ projesini de sürdürüyor. Erdemir, Karadeniz EreÄŸli’ye özgü baÅŸka bir kültürel deÄŸer olan ‘Elpek Bezi’ dokumacılığını yaygınlaÅŸtırılmak ve kadınların ekonomik yaÅŸama katılımını desteklemek üzere hayata geçirdiÄŸi ‘Elpek Bezleri Dokunsun, Kültürel Mirasımız Korunsun’ projesinin ikinci etabında kadınların üretime geçilebilmesine yönelik hazırlıklarına devam ediyor.

Erdemir yatırımlarıyla yenileniyor

Sektöründe öncü uygulamaları hayata geçiren, teknolojik yenilikleri yakından izleyen Erdemir; çevre performansını geliştirmek için de aralıksız çalışıyor. Sorumlu üretim anlayışını benimseyen, yatırımlarını planlarken çevresel etkileri dikkate alan Erdemir, toz toplama filtre sistemleri, yüksek seviye otomasyonu ve daha yüksek baca boyu gibi birçok teknolojik özelliğe sahip, çevre dostu 4. Kok Bataryası projesini yürütüyor.
Erdemir 2. Yüksek Fırın Yenileme, 6 No’lu Buhar Kazanı projeleri baÅŸta olmak üzere tesislerindeki modernizasyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erdemir önümüzdeki dönemde de daha verimli, çevre dostu üretimle kaynakların etkin ve verimli kullanımı doÄŸrultusunda yatırımlarına devam edecek.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo