16 o C Kdz. Ereğli

ENGELLİLİKLERİN ERKEN TEŞHİSİ PROJESİ

Sağlık 9 yıl 8 gün 22 saat 2 dakika önce 1328

Haberi Paylaşın

Alaplı’da "Gebelik ve Doğum Sonrası Taramalarla Önlenebilecek Engelliliklerin Erken Teşhisi ve Tedavisi Projesi" kapsamında stant açıldı.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programları Şube Müdürü Esin İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, stantta vatandaşlara projeyi tanıttıklarını söyledi.

Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük ortaklığıyla gerçekleştirildiğini ifade eden İlhan, şunları kaydetti:

"Projemiz, 12 ay sürecek. Bu süre içerisinde proje hakkında farkındalık oluşturmak, hedef kitleyi eğitmek amacıyla, merkez ilçe ve diğer ilçelerde stantlar açılacak. 80 eğitim ve 1 panel gerçekleştirilecektir. 20 riskli gebeye ve 70 yeni doğan annesine ziyaretler yapılarak anne ve babalara bilgiler verilecek. Aile hekimleri tarafından bütün kontrollerini düzenli yaptıran gebeler belirlenerek her ay bir aileye ana kucağı hediye edilecek. Projeyle 4 bin kişiye ulaşılması, engellilik oranlarının azalması, tespit edilen engelliliklerin de erken müdahaleyle rehabilite edilmesi hedefleniyor."

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 15 saat 40 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
7 gün 3 saat 41 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 8 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 23 saat 9 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 18 saat 16 dakika önce ACI HABER
5 gün 13 saat 46 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 15 saat 11 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 18 saat 46 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
7 gün 2 saat 35 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
4 gün 2 saat 59 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!