Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ENGELLİLER ŞENLİĞİ BAŞLADI..

ENGELLİLER ŞENLİĞİ BAŞLADI..

Karadeniz EreÄŸli’de 2.si gerçekleÅŸtirilen Engelliler ÅženliÄŸi, kortej yürüyüşü ve meÅŸalenin ateÅŸlenmesiyle start aldı. Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, “Kdz.EreÄŸli’yi, Türkiye’de engellilerin en rahat yaÅŸayacağı ilçe yapmak için çalışıyoruz’ dedi.

Kdz. EreÄŸli Kaymakamlığı ve Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin ortaklaÅŸa organize ettiÄŸi ve bu yıl 2.si gerçekleÅŸtirilen Engelliler ÅženliÄŸi baÅŸladı.

10-16 Mayıs tarihleri arasında folklor gösterileri, spor müsabakaları, piknik, oyun şenlikleri, konferanslar ve semazen gösterileri ile kutlanacak olan Engelliler Şöleni, kortej yürüyüşü ve meşalenin ateşlenmesiyle start aldı.

Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan korteje, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, ilçede bulunan Engelli Dernek ile Rehabilitasyon Merkezi temsilcileri, engelli ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MEŞALE ATEŞLENDİ, STANTLAR AÇILDI

Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüşün ardından ilçede faaliyet gösteren özel rehabilitasyon merkezleri adına Atatürk Anıtına çelenk sunularak saygı duruÅŸunda bulunuldu ve Duy-An Ä°ÅŸitme Engelliler Özel Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinin iÅŸaret dili eÅŸliÄŸinde Ä°stiklal marşı okundu. 

Protokol üyeleri ayrıca Anıt önünde Engelliler ÅženliÄŸi’nin baÅŸlangıcını simgeleyen meÅŸaleleri ateÅŸledi, ardından sahil kesiminde Özel Rehabilitasyon Merkezi eÄŸitim stantlarının açılışını gerçekleÅŸtirdi.

UYSAL: TÃœRKÄ°YE’DE EN RAHAT YAÅžADIKLARI Ä°LÇE YAPMAK İÇİN ÇALIÅžIYORUZ

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Kdz.EreÄŸli’yi Türkiye’de engellilerin en rahat yaÅŸadığı ilçe yapmak için çalıştıklarını belirterek; “Ä°nÅŸallah bir gün Kdz.EreÄŸli’de Engelli Olimpiyatları olana kadar hedefler koyduk. Bir gün bu hedeflerin gerçekleÅŸme ihtimali olacağını düşünüyorum. Yeter ki o hedefe inanın. Biz ÅŸunu biliyoruz. Engelli vatandaÅŸlarımızın yüzde 12-14 arasında bir oranı var. Bunun annesi, babası, babaannesi, dedesi, amcasıyla, teyzesiyle düşündüğünüz zaman ülkemizin belki yüzde ellisi engelli veya engelli yakınıdır. Kdz.EreÄŸli’yi Türkiye’de Engellilerin en rahat yaÅŸadığı ilçe yapmak için çalışıyoruz” dedi.

’AYRIÅžTIRMAYA DEĞİL, BÄ°RLEÅžTÄ°RMEYE GELDÄ°K’

BaÅŸkan Uysal, ’Bizler ayrıştırmaya deÄŸil, birleÅŸtirmeye geldik’ diyerek ÅŸunları söyledi; “Bir anne buraya gelirken ’Ne kadar mutluyum’ dedi. Benimle engelli çocuÄŸunun arabasını itmekten dolayı deÄŸil, çocuÄŸunun arabayla o caddede yürümesinden dolayı mutlu. Ä°nÅŸallah önümüzdeki yıllarda engelli vatandaşımız ailesiyle birlikte  indiÄŸi zaman bütün ÅŸehirde kendi başına dolaÅŸabilecek.  Hedef bu olmalı. Gerek devlet kurumunda, gerekse özel sektörde, kafede, sinemada, her yerde aile sıcaklığının olduÄŸu ortamda yaÅŸamanın kolaylığını onlara da saÄŸlamamız lazım. Bizler nasıl yaşıyorsak, engelli kardeÅŸlerimiz de aynı ÅŸekilde aynı ortamda yaÅŸamalı. Ayrı ortam ayrıştırmaktır. Bizler ayrıştırmaya deÄŸil birleÅŸtirmeye geldik. Bizim gittiÄŸimiz sahilde, kafede bu kardeÅŸlerimiz de olmalılar, olacaklar.”

MADENOĞLU: ENGELLER İLERİ ATILMAK İÇİN BİR NEDEN, VESİLE OLMALI

”Biz Engellileri yılın her gününde, her ayında anıyor ve her zaman yanlarında olmak istiyoruz. Gerek yerel yönetimler, gerek genel yönetimler engellilerimizin ve ailelerinin ne kadar iyi ÅŸartlarda yaÅŸaması gerektiÄŸini bilerek, ona göre birçok uygulamalar getirmektedir” diyen Kdz.EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu’da yaptığı konuÅŸmada; “Engelli oluÅŸ kimsenin arzu ettiÄŸi bir durum deÄŸildir. Ama ister doÄŸuÅŸtan, ister sonradan içinde bulunduÄŸumuz engellilik gerçeÄŸini kabul etmek ve bu engellilik durumunun hayatımızı zindana çevirmesini deÄŸil, bize lokomotif görevi yaparak ileri atılmamız için bir neden, bir vesile olduÄŸunu düşünmeliyiz” dedi.

Programda, Rehabilitasyon Merkezleri adına Özel 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Nagihan Müftüoğlu da bir konuşma yaptı.

Engelliler Şenliği ilk gün programları Amfi Tiyatrodaki gösteriler ile sona erdi.

ENGELLİLER ŞENLİĞİ BAŞLADI..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo