13 o C Kdz. Ereğli

‘Engelliler için Engelsiz Teknoloji’

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Eğitim 5 yıl 1 ay 24 gün 5 saat 17 dakika önce 791

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Cumhuriyet Ortaokulu engelli bireylerle farkındalık oluşturmak için öğrencilere ‘Engelliler için Engelsiz Teknoloji’ ünitesi düzenledi.
Edinilen bilgiye göre, amaçlarının öğrencilerin bu konuda hassas düşünmelerini sağlamak olduğunu belirten okul yetkilisi, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Bildiğiniz üzere engelli bireyler toplumumuzun kanayan yaralarından biri. Günlük hayatta zorluklar yaşıyorlar. Özel gereksinimli bireyler toplumda ki farkındalığı arttırmak, engelli bireylerin aslında engelinin farkına varılmasını sağlamak, asıl engelin bizlerin kafalarında olduğunu göstermek ve kafalarımızda ki engeli kaldırabilmek adına okullarda eğitimler verilmeli, öğrencilerle empati kurulmalıdır.
Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları anlamak için empati parkurunda yürüdü. Öğrenciler arasında engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlamak ve yaşamlarında ki engelleri ortadan kaldırmayı sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.
Öğrencilere bu kapsamda tekerlekli sandalye, göz bandı, yürüme çubuğu kullandırılarak önlerinde ki engel parkurunu aşmaları istendi. Öğrencilerin bu şekilde engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları bir nebzeyle olsa anlamaları sağlandı. Teknoloji Tasarım dersi ‘Engelliler için Engelsiz Teknoloji” ünitesi kapsamında bu proje farkındalık oluşturma amacıyla hazırlanmış ve öğrencilerin bu konuda hassas düşünmeleri sağlanmıştır."

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 5 saat 5 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 20 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 3 saat 18 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 22 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 23 saat 56 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 21 saat 35 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 18 saat 11 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 4 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 22 saat 46 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 2 saat 12 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI