Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Engelliler Haftası, Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Engelliler Haftası, Renkli Görüntülere Sahne Oldu

- Başkan Uysal, ‘Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacağız’


10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler haftası dolayısıyla Karadeniz Ereğli Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçedeki engelleri bir bir kaldırdıklarını ve engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmanın asli görevleri olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, “Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacağız’ dedi.

Sabah Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve çelenk koyulmasıyla başlayan kutlamalar kapsamında Emniyet Müdürlüğü Binası önünden başlayan Engelli Korteji yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Korteje, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri, İş Eğitim Merkezi, Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri öğretmenleri ve burada eğitim gören engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

Belediye Amfi Tiyatro önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından ilçede eğitim ve öğretim gösteren Özel Rehabilitasyon Merkezleri ile İş Eğitim Merkezinde engelli çocukların yaptıkları el sanatları sergisinin açılışını ise protokol yaptı. 

Stantların gezilmesinin Amfi Tiyatro önündeki saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende konuşan Kaymakam Nazım Madenoğlu, ilçedeki engelliler haftasını devlet, hükümet, yerel yönetimler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte kutladıklarını belirterek, ilçedeki engelleri kaldırmak için yapılan düzenlemelerden dolayı Belediye Başkanı ve personeline de teşekkür etti. 

Göreve geldiğinden bu yana engelli çocukların, engelli vatandaşlarımızın ve rehabilitasyon merkezlerinin her zaman yanında olduklarını ve yanında durmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da yaptığı konuşmada ilçedeki engelleri bir bir ortadan kaldırdıklarını vurguladı.

Başkan Uysal, “Bugün çok mutluyum. Kortejimize renk ve güzellik kattınız. Göreve geldiğimizden bu yana engellileri belirli bir platform altında toplamaya çalışıyoruz. Engellilere yaklaşım olarak bugün dünden daha iyiyiz. Yarınlarımızda bugünden daha güzel olacak ve çok daha ileri gideceğiz. Sizlerin yaşamlarına katkı sunacağız. Karadeniz Ereğli Belediyesi ve belediye başkanı olarak engelli vatandaşların yanında olmak ve onların sorunlarını çözmek bizim asli görevimiz. Gönlünde engelli olmayan hocalarımızın ve eğitmenlerimizin ve çok değerli ailelerinin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri öğretmenlerinin öğrencileriyle birlikte hazırladıkları, dans, folklor gösterileri ve şiir dinletileri büyük bir alkış aldı. 

Engelliler Haftası, Renkli Görüntülere Sahne Oldu

- Başkan Uysal, ‘Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacağız’

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo