Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Engelliler Bahriyeli Oldu

Engelliler Bahriyeli Oldu

- Engelliler askerlik yemini edip bahriyeli oldu


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Karadeniz Bölge Komutanlığında düzenlenen törende engelliler askerlik yemini edip, bir günlüğüne bahriyeli oldu.


Engelliler Haftası’nda engelliler 1 günlük temsili askerlik yaptı. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığındaki törene Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut ManioÄŸlu, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Ä°l Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Bülent Ecevit Ãœniversitesi EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, bazı sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri, engelli aileleri ile askeri ve sivil vatandaÅŸlar katıldı. Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunması ilke baÅŸlayan törende 27 engelli genç yemin etti.


Engelli gençler adına törende konuÅŸma yapan Deniz Piyade Er Aziz Kaymaz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt çapında yapmış olduÄŸu temsili askerlik uygulamasını büyük bir memnuniyet ve heyecan içinde karşıladıklarını söyledi. Kaymaz, “Bugün burada yapılan askerlik uygulaması ile mevcut engel durumu nedeniyle askerlik yapamayan, ancak askerlik yapma özlemi çeken bizleri onurlandırdınız. Kutsiyeti büyük olan ÅŸerefli üniformayı giymek, içilen bu kutsal yemine tüm kalbimizle ortak olmak bizler için en büyük ÅŸeref ve bundan sonraki hayatımızda anlatabileceÄŸimiz en güzel anı olmuÅŸtur. Temsili askerlik uygulamasının önemini ve bizleri ne kadar mutlu ettiÄŸini bir kez daha vurgulayarak, ÅŸahsım ve diÄŸer silah arkadaÅŸlarım adına sizlere ’saÄŸol’ demek istiyorum” dedi.


Törende Deniz Piyade Er İbrahim Er tarafından salonda hazırlanan yaş kütüğüne engelliler adına plaket çakıldı.
Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut ManioÄŸlu, vatan evlatlarının asker ocağına gelerek millete bahriyeli olarak hizmete hazır olduÄŸunu gösterdiÄŸini söyledi. ManioÄŸlu, “Engelli evlatlarımızın askerlik vazifesine katkı vermeleri yönü ile de müstesna bir uygulamadır. Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün garnizonlarında bahse konu askerlik uygulaması icra edilmektedir. Bugün icra ettiÄŸimiz program çerçevesinde evlatlarımızın, bahriyemizin askerlik ortamında mesai yaparak, günlük yaÅŸamımıza iliÅŸkin gözlem yapmalarını ve bireysel tecrübe kazanmalarını hedefledik. DeÄŸerli aile bireylerinin evlatlarının askerlik vazifeleri esnasında yanlarında bulunmalarını ve onları izlemelerini saÄŸlamaya gayret ettik” diye konuÅŸtu.


Törene katılan engelli gençler bir ellerini silahlarının üstüne, bir ellerini arkadaşlarının omzuna koyarak askerlik yemini etti. Yemin töreni sonrası engelli gençlere terhis belgeleri Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı tarafından takdim edildi. Engelli aileleri ise çocuklarının bir günde olsa askerlik görevini yapmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Karadeniz Bölge Komutanlığında temsili olarak bir günlük askerlik yapan engelliler, törenin ardından aileleri ve protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo