Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ENGELLİ MEMUR SAYISI ARTACAK

ENGELLÄ° MEMUR SAYISI ARTACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Devlet Personel BaÅŸkanlığının 16 Aralık’ta engelli memur ataması yapacağını belirterek, atama yapılacak kadrolar için kamu kurum ve kuruluÅŸlarından talep toplandığını bildirdi.

Bakan Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin, toplumun dezavantajlı gruplarının başında geldiğini ifade ederek, bundan dolayı bu kişilerin kamuda istihdamının öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Bir ülkenin geliÅŸmiÅŸliÄŸinin ve sosyal devlet oluÅŸunun referans noktalarından birinin de engellilerin istihdam oranı olduÄŸuna dikkati çeken Erdem, ÅŸunları kaydetti:

"Bugüne kadar toplam 40 bini aÅŸkın engelli vatandaşımız kamuda istihdam edildi. Bu istihdamın yaklaşık 35 bini son 13 yılda gerçekleÅŸti. Bu yıl içinde 4 bin 500 engelli kardeÅŸimizin memurluÄŸa atamasını yaptık. 16 Aralık’ta bu yılın son engelli memur atamasını yapacağız. Bunun için kamu kurum ve kuruluÅŸlarından talep toplamaya baÅŸladık. Yeni dönemdeki atamalarla bu sayıyı daha da artıracağız."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo