Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Engelleri Kaldıralım’ Projesi

’Engelleri Kaldıralım’ Projesi

Ereğli Kaymakamlığı ve Fiziksel Engelliler Derneği iş birliğince gerçekleştirilen "Engelleri Kaldıralım" projesi kapsamında 41 engelliye tekerlekli sandalyeleri, düzenlenen törenle teslim edildi.

Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, törende yaptığı konuşmada, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’na ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Derneğimize müracaat eden engellilerin tamamını manuel tekerlekli sandalyeye kavuşturduk. Ancak 54 engellinin ise akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı var." dedi.

Kaymakam Madenoğlu da ilçenin 54 akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, "Bu talebi de kısa sürede çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.

Bu arada doğuştan zihinsel ve bedensel engelli 3 kardeş, tekerlekli sandalyelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Baba Ahmet Kuru, 4 çocuğundan engelli olan 3’ünün tekerlekli sandalyelerine kavuşacağı için sabaha kadar uyumadığını anlatarak, "Çocuklarım doğuştan zihinsel ve bedensel engelliler. Sabaha kadar uyumadılar, ’araba alacağız’ dediler. Çok heyecanlılardı." şeklinde konuştu. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo