Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EN AZ GÜVENİLEN MESLEKLER!..

EN AZ GÃœVENÄ°LEN MESLEKLER!..

Uluslararası araÅŸtırma ÅŸirketi WIN/Gallup International’ın 60 ülkede 61 binin üzerinde kiÅŸiyle görüşerek gerçekleÅŸtirdiÄŸi "Kime güveniyoruz" araÅŸtırmasının Türkiye ayağı sonuçları açıklandı. BAREM AraÅŸtırma’nın 1000 kiÅŸi ile yaptığı araÅŸtırmada, vatandaÅŸlara yargıçlar, gazeteciler, politikacılar, iÅŸadamları, askerler, saÄŸlık çalışanları, polisler, öğretmenler, bankacılar ve dini liderlere güven duyup duymadıkları soruldu. AraÅŸtırmanın sonuçları deÄŸerlendirilirken mesleklere "Güvenirim" diyenlerden "Güvenmem" diyenler çıkarıldı ve bu puan "Net Güven" olarak adlandırıldı. Türkiye’de net güven, bu meslek gruplarının toplamında yüzde 4 çıktı. Bu sonuç, neredeyse bu kiÅŸilere güvenenler kadar güvenmeyenlerin de olduÄŸunu gösterdi.

ASKERLERE GÃœVEN % 74

Türkiye’de öğretmenlere güven oranı yüzde 86 olurken, güvenmeyenler yalnızca yüzde 12 seviyesinde kaldı. SaÄŸlık çalışanlarına güven ise yüzde 81 ile öğretmenlerin ardından geldi.

AraÅŸtırmada askeriyeye güven yüzde 74 olarak ölçülürken "Güvenmiyorum" diyenlerin oranı ise yüzde 23 olarak tespit edildi. Polislere güvenin yüzde 60 çıktığı araÅŸtırmaya katılanların yüzde 37 ise polislere güven duymadıklarını belirtti. AraÅŸtırmada en düşük güven ise politikacılar, yargıçlar, din adamları, bankacılar ve gazetecilere yönelik olarak tespit edildi. AraÅŸtırmaya katılanların yüzde 44’ü ’Yargıçlara Güveniyorum’ görüşünü iletirken, yüzde 49’luk bir kesim de ’Yargıçlara güvenmiyorum’ dedi. Türkiye’de dini liderlere güvenenlerin oranı yüzde 43, güvenmeyenler ise yüzde 51 olarak tespit edildi. AraÅŸtırmaya katılanların yüzde 62’si bankacılara, yüzde 63’ü gazetecilere, yüzde 65’i de iÅŸ adamlarına güvenmediklerini belirtti.

Politikacılar 10 meslek grubu içinde en az güvenilen grup çıkarken, güvenmeyenlerin oranı yüzde 78, güvenenler yalnızca yüzde 17 olarak tespit edildi.

 

 

http://www.memurhaber.com

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo