Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EN BÜYÜK HAYALİ!..

EN BÃœYÃœK HAYALÄ°!..

Alaplı’da Erdemir emeklisi Mitat Altay, (69) yıllarca televizyon kanallarında hızlı ve kolay resim yapmayı öğreten Bob Ross’u izleyerek yaptığı yaÄŸlı boya tablolarından oluÅŸan sergi açmaya hazırlanıyor.


1999 yılında EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikalarından emekli olan Altay, boÅŸ zamanlarını deÄŸerlendirmek için 1995 yılında yaÅŸama veda eden Bob Ross’un kolay ve hızlı resim yapma tekniÄŸini Ä°nternet’ten izleyerek öğrendi. Evinin kömürlüğünü atölye’ye çeviren Altay, 3 yılda yaptığı 100 yaÄŸlı boya tablolarından oluÅŸan ’Bob Ross’ adlı resim sergisini açmayı hazırlanıyor. 
Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Emekli olduktan sonra kahvehaneden kurtulmak için kendini resime adadığını söyledi.

Bob Ross’u  2 yıl süreyle internetten izleyerek tekniÄŸini öğrendiÄŸini ve  yeteneÄŸini geliÅŸtirdiÄŸini ifade eden Altay, ÅŸunları söyledi:

"Emekli olduktan sonra boÅŸ zamanlarımızı kahvehanede deÄŸerlendiriyordum. Resim yapmayı çok seviyordum. Ancak nereden ve nasıl baÅŸlayacağımı bilmediÄŸim için 2 yıl boyunca ünlü ressam Bob Ross’u Ä°nternet’den izleyerek tekniÄŸini öğrenmeye çalıştım. Evimin kömürlüğünü atölyeye çevirerek, kendi yaptığı tuvallerde manzara resimleri yapmaya baÅŸladım. 3 yılda 100 yaÄŸlı boya tablosu yaptım. Bazı resimlerimi komÅŸularıma hediye ettim. Bob Ross anısına yaptığım resimlerden oluÅŸan bir sergi açmaya hazırlanıyorum. Benim gibi emekli olan herkesin boÅŸ zamanlarını kahve köşelerinde deÄŸil, resim yada daha deÄŸiÅŸik ÅŸeyler yaparak deÄŸerlendirmesini istiyorum."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo