Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EMNİYET, UYARDI!..

EMNİYET, UYARDI!..

Emniyet, kamu kurum ve kuruluşlarına içerisinde zararlı bir yazılım bulunan e-posta gönderimleri yapıldığını tespit ettiklerini belirtti.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü kamu kurum ve kuruluşlarına içerisinde zararlı bir yazılım bulunan e-posta gönderimleri yapıldığını tespit ettiklerini belirterek dikkatli olunması konusunda uyardı.

 

ZARARLI E-POSTALAR TESPİT EDİLDİ

 

 Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

"24.02.2016 günü 13: 30 saatlerinden itibaren Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca kullanılmayan ve sahte oluşturulduğu anlaşılan ssm@egm.gov.tr mail adresinden kamu kurum ve kuruluşlarına içerisinde zararlı yazılım bulunan e-posta gönderimleri yapıldığının tespit edilmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

 

BU E-POSTAYI SAKIN AÇMAYIN

Emniyet Genel Müdürlüğüne ait e-posta sunucularından gönderilmeyen ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından gönderiliyor gibi görünen e-posta içeriğinde bulunan Word dokümanının zararlı yazılım içerdiği tespit edilmiştir. E-postanın ekini açan kişilerin bilgisayarlarının ağ bağlantısını kesip önemli verilerini yedekledikten sonra sistemlerindeki zararlı yazılımı temizlemeleri gerekmektedir. Olayla ilgili zarar gören kurum ve kuruluşlarının İl Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Konu ile ilgili kapsamlı çalışmalar devam etmektedir."

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo