Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Emniyet Kemeri Denetimleri Artırılacak

Emniyet Kemeri Denetimleri Artırılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, yolcu otobüslerinde emniyet kemeri kullanımına yönelik denetimleri artıracak. Belediye otobüsleri ve ÅŸehirlerarası otobüslerde EGM’ce hazırlanan spot filmler yayınlanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarının önlenmesi ve seyahat güvenliÄŸinin artırılmasına yönelik çalışmalarına hız verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanan veriler, yolcu otobüslerinde personelle yolcuların emniyet kemeri takılması hususuna Ã¶zen göstermediÄŸini ortaya koydu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Karayolları Trafik YönetmeliÄŸi’nin 150. maddesine göre, yolcu otobüslerinde sürücü ve yardımcı personelin, yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda sesli olarak uyarmaları gerekiyor. Emniyet kemeri sembolünün de yolcuların görebileceÄŸi ÅŸekilde koltukların arkasına yapıştırılması zorunluluÄŸu bulunuyor. Ancak yapılan denetimler sonucu, otobüs ÅŸoförü ve yardımcı personelin yüzde 84’ünün yolcuları uyarmadığı, ÅŸoförlerin yüzde 60’ının da emniyet kemeri takmadığı saptandı. Yolcu ve yardımcı personelin hiçbirinin emniyet kemeri takmaması, emniyet kemeri sembolünün de hiçbir otobüste bulunmaması denetimlerin ortaya çıkardığı diÄŸer bir çarpıcı sonuç.

Emniyet kemeri takılması uygulamasının vatandaÅŸların trafikte daha huzurlu ve güvenli seyahat etmeleri için gerekli olduÄŸu belirtilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü, bu amaçla denetimlerin aralıksız sürdürüleceÄŸini açıkladı.

Filmlerle toplumsal bilinci artırma girişimi

Emniyet Genel Müdürlüğü ayrıca, trafik kazalarının önlenmesine ve bu konuda toplumsal bilincin artırılmasına yönelik baÅŸlatılan giriÅŸim çerçevesinde, belediye ve ÅŸehirlerarası otobüslerde yayınlanması amacıyla spot filmler hazırladığını duyurdu. Spot filmler, belediye otobüsleri ile ÅŸehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerdeki televizyon ekranlarında ve dijital bilboardlarda yayınlanacak. 

Hazırlanan spot filmler, yayınlanmak üzere Türkiye Belediyeler BirliÄŸi, Türkiye Åžoförler ve Otomobilciler Federasyonu, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, Uluslararası ve Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acenteleri BirliÄŸi ve otobüs firmalarına gönderilirken, vatandaÅŸlar da Emniyet Genel Müdürlüğünün www.trafik.gov.tr internet adresinden bu filmlerin tamamına ulaÅŸabilecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo