Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, MİNİK KAYRA’YA BİSİKLET VERDİ

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, MİNİK KAYRA’YA BİSİKLET VERDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki Kayra Aslan’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM), bisiklet hediye edildiği bildirildi.


Alınan bilgiye göre,  İçiÅŸleri Bakanlığı’nca ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması, güvenlik konusunda farkındalık oluÅŸturulması amacıyla ülke genelinde 31 AÄŸustos’ta gerçekleÅŸtirilen ‘Bu bayram bende trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” kampanyası sonuçlandı.

Kampanya kapsamında, babasının EGM’nin Twitter hesabına gönderdiÄŸi fotoÄŸrafı en çok beÄŸenilenler arasına giren Kayra Arslan’a, kazandığı bisiklet Kaymakam Ä°smail ÇorumluoÄŸlu’nda katıldığı törende verildi.   
Ä°lçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, müdürlük önündeki törende yaptığı konuÅŸmada, kayranın ‘oto koltuÄŸunda oturduÄŸu sırada aÄŸzında kırmızı düdük ile çekilen fotoÄŸrafın’ en çok beÄŸeni alanlar arasına girdiÄŸini belirterek, ÅŸunları söyledi:
“Kampanya kapsamında etkinliÄŸin baÅŸrol oyuncuları olan çocukların, kırmızı düdük ile ailelerini trafik kurallarına uymaları doÄŸrultusunda uyaran görüntüleri sosyal medya üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü adresine fotoÄŸraflarını gönderen 250 kiÅŸi arasından, fotoÄŸrafı en çok beÄŸeni alan 100 kiÅŸiye bisiklet hediye edilmiÅŸtir. Twitter adresine attığı fotoÄŸrafı en fazla beÄŸeni alan 100 kiÅŸi arasına giren henüz kendisi 3 yaşında olan Kayra, İçiÅŸleri Bakanlığımız tarafından gönderilen bisikleti kazanmıştır.”

ÇORUMLUOĞLU: HAYATA GEÇ BAŞLIYORUZ
Kaymakam İbrahim Çorumluoğlu da, trafik kurallarının çocuk yaşlarda eğitiminin alınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“Bu proje ÅŸu açıdan önemlidir. Bazı konularda biz hayata geç baÅŸlıyoruz. Trafik eÄŸitimi konusunda da geç baÅŸlıyoruz. Çocuklarımızı bu eÄŸitimden geçirmeliyiz. Bunun için okullarımızda bu konuya fevkalade ehemmiyet veriyoruz.
Proje ile çocuklarımızı trafik polisi yapmak gayretine girilmiş. Kayra çocuğumuzda en fazla beğeni alarak seçilmiş. Ailesini ve sevgili çocuğumuzu tebrik ediyorum. Kazasız, belasız bu bisiklete binmesini temenni ediyorum.
Trafik konusu, sadece polislerin idare edebileceÄŸi bir konu deÄŸildir. Tüm vatandaÅŸlarımızın duyarlı olması gerekir. Daha düzenli bir ülkede yaÅŸayabilmemiz için olması gereken bir konudur. Avrupa’da bunu görüyoruz. Görevi olsun ya da olmasın herkes trafik konusunda bir çaba sarf ediyor. Bu çocuklarımız büyüdüğünde de daha iyi, akıcı bir Türkiye, trafikte daha az kazanın olduÄŸu bir Türkiye’ye sahip olacağız.”

Baba Ufuk Arslan ise çocuÄŸunun polislere ayrı bir sevgisi olduÄŸunu anlatarak, “araç içinde iken kırmızı düdükle çektik fotoÄŸrafı. ÇocuÄŸum aynı zamanda polislere meraklıdır. DeÄŸiÅŸik bir anı olsun istedik. Twitter üzerinden yarışmaya katıldık, ilk 10 kiÅŸi arasına kaldık. Ödülü kazandık, mutluyuz” ifadelerini kullandı.
KonuÅŸmaların ardından, ikisi de öğretmen olan Ufuk ve Betül Åžeyma Arslan’ın iki çocuÄŸundan Kayra Arslan’a, ödülü Kaymakam ÇorumluoÄŸlu tarafından verildi.      

 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, MİNİK KAYRA’YA BİSİKLET VERDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan 3 yaşındaki Kayra Aslan’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM), bisiklet hediye edildiği bildirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo