Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EMEKLİYE BİR MÜJDE DAHA!..

EMEKLÄ°YE BÄ°R MÃœJDE DAHA!..

Hükümet her adımı takvime bağladı. Öncelik emekliler, gençler, asgari ücretliler olacak. Emekliye sıfır faizli kredi, işsize kolay ve uzun maaş imkanı gelecek. Hiçbir geliri olmayana açık işlerde öncelik verilecek...

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun kabine ve hükümet programı mesaisi sürerken; ekonominin rotası da netleÅŸti. Hükümet, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık perspektifle hazırladığı eylem planında atacağı her bir adımı takvime baÄŸladı. 

Emekliler, gençler, asgari ücretliler baÅŸta olmak üzere toplumun geniÅŸ kesimine verilen sözler 3 aylık süreçte yaÅŸama geçilecek. Emeklilere müjdeler; SSK ve BaÄŸ-Kur’lulara 100 lira zam ve çalışanlardan destek primi kesintisinin kaldırılmasıyla sınırlı kalmayacak, faizsiz kredi imkanı da açılacak. Kıdem Tazminatı Fonu ’iÅŸ güvencesi’ ile birlikte yaÅŸama geçirilecek. 

Yatırım ve büyüme hedefine yönelik hükümet programında çalışma yaÅŸamına iliÅŸkin düzenlemeler hızlı ÅŸekilde Meclis’e gönderilecek. Ä°ÅŸsizlikle mücadele kapsamında, yatırımları ve istihdamı artırmaya dönük adımlar 6 aylık süre içinde uygulamaya girecek. Hükümetin 4 yıllık ekonomi ajandasındaki bazı baÅŸlıklar şöyle: 

EMEKLÄ°YE KREDÄ° MÃœJDESÄ°: Emeklilere faizsiz, geri ödemesi kolay kredi verilecek. Böylece emeklilerin eli rahatlatılacak. Faizsiz kredi için kamu bankaları devreye girecek. Detayları da önümüzdeki dönemde açıklanacak. 

TAZMÄ°NAT Ä°MKANI: Kıdem Tazminatı Fonu’na iliÅŸkin çekinceler gideriliyor. Fon hazırlıkları iÅŸ güvencesi ile birlikte ele alınacak. Her işçinin kıdem tazminatı alması hedefleniyor. 

YATARAK MAAÅž ALMA YOK: Devlet personel rejimine neÅŸter vurulacak, yatarak maaÅŸ alma dönemi kapanacak. 

VERGÄ° SÄ°STEMÄ°NE NEÅžTER: Gelir Vergisi Yasası’nda geri adım atılmayacak. Meclis’in önceliklerinden olacak. Daha adil olması için çalışmalar sürecek. 

Ä°ÅžSÄ°Z GENÇ KALMAYACAK: Ãœniversiteli iÅŸsiz kalmayacak. Organize sanayi bölgelerinin hepsi istihdam okulu haline dönüştürülecek. 

Ä°ÅžSÄ°ZE KOLAY MAAÅž: Ä°ÅŸsizlik maaşı almak kolaylaÅŸacak, yararlanma süresi uzatılacak. 

GELÄ°RÄ° OLMAYANA AÇIK Ä°Åž: Hiçbir geliri olmayana açık iÅŸlerde öncelik verilecek. Sosyal yardım almayanlara açık iÅŸ imkanı artırılıyor. 

TÃœKETÄ°CÄ°YE KORUMA: Finans sektöründeki tüketici ve yatırımcı haklarının gözetilmesine yönelik uygulamalar geliÅŸtirilecek.

 

SABAH

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo