Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EMEKLİYE 355 LİRA ZAM!.

EMEKLÄ°YE 355 LÄ°RA ZAM!.

Milyonlarca emeklinin intibak umudu sürüyor. Yargıtay’dan çıkacak intibak kararı 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara zam yolunu açacak. MaaÅŸlarda 355 liraya varan artış gündeme gelecek.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların gözü, kulağı Yargıtay’da. 2 ayrı intibak davası halen Yargıtay gündeminde... Mahkemeden çıkacak intibak kararı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara zam kapısını açacak. Önceki intibaktaki gibi 355 liraya varan artışlar gündeme gelecek. 

YASA ÇIKACAK 

2000 yılından önce emekli olanlara yapılan intibak zammı, Türkiye Emekliler DerneÄŸi (TÃœED) ile İşçi, Memur ve BaÄŸ-Kur Emeklileri DerneÄŸi’ni (IMBED) harekete geçirmiÅŸti. 2 dernek de 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da intibak yapılması için yargı sürecini baÅŸlatmıştı. Idare mahkemelerinden olumsuz karar çıktı ancak dernekler kararı temyiz ederek intibak davasını üst mahkemeye taşıdı. 2 intibak davası da halen Yargıtay gündeminde. Yargıtay’ın intibak konusunda vereceÄŸi karar merakla bekleniyor. Umutlar sürüyor. Yargıtay, idare mahkemesinin kararını ya onaylayacak ya da bozacak. Bozması durumunda idare mahkemesi davayı yeniden görecek. Idare mahkemesi eÄŸer kararında direnirse, son sözü Yargıtay Hukuk Genel Kurulu söyleyecek. Yargının intibak zammına ’Evet’ demesi durumunda, emeklilere intibak kapısı açılacak. Ancak intibak zammının 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsaması için yasal düzenleme yapılması gerekecek. Yasal düzenlemeyle de milyonlarca kiÅŸi ekstra artışa kavuÅŸacak. Ä°lk intibakta, 2000 yılından önce emekli olanların maaşında 50 ila 355 lira arasında artış olmuÅŸtu. Uzmanlar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara yapılacak intibakta da zamların bu aralıkta olmasını bekliyor.

HÃœKÃœMET’Ä°N DE GÃœNDEMÄ°NDE

Emeklilere intibak, Hükümet’in de gündeminde. Hükümet, 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiÄŸi zam müjdelerini hızla hayata geçirirken, emeklilere yeni müjdelerin de hazırlıklarını yapıyor. Düşük düzeyde maaÅŸ alan emeklilerin gelir seviyesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar devam edecek. Yani intibak masada... Konu, 64. Hükümet Programı’nda da yer aldı. Programın sosyal ayağına göre; düşük maaÅŸlı emekli kalmayacak. Düşük düzeyde maaÅŸ alan emeklilerin gelir seviyesi, alınacak tedbirlerle yükseltilecek. Emekliler bir yandan Yargıtay’dan çıkacak intibak kararını, diger yandan da Hükümet’in yaptığı çalışmaların sonuçlanmasını bekliyor.

YENÄ° MAAÅžINIZI HESAPLAYIN

SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerinin çifte zamlı maaÅŸları, ayın 18’inden itibaren yatmaya baÅŸlayacak. Emekliler, maaÅŸ ödeme günlerinde zamlı paralarını alabilecek. Emeklilere öncelikle 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 3.86 zam yapılacak. Ortaya çıkan rakama 100 lira seyyanen zam eklenecek. Böylece emeklilerin Temmuz ayına kadar alacakları yeni maaÅŸları ortaya çıkmış olacak. Temmuz’da ise oluÅŸacak 6 aylık enflasyon farkı, bu rakama tekrar eklenecek. Emekliler bu yıl 3 ayrı zamma kavuÅŸmuÅŸ olacak. AÅŸağıdaki tabloda maaşınızı görebilirsiniz.

- TABLOYA BAK, YENİ AYLIĞINI ÖĞREN -




Takvim

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo