Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR DİKKAT!.

EMEKLÄ°LÄ°KTE YAÅžA TAKILANLAR DÄ°KKAT!.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yaptığımız andan itibaren, 1 milyon 700 bin kişiyi emekli yapmak zorundayız. Bizim böyle bir gücümüzün olmadığını söylemek istiyorum." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yaptığımız andan itibaren, bugün itibarıyla söylüyorum, 1 milyon 700 bin kişiyi emekli yapmak zorundayız. 300-400 bin rakamları nereden çıkıyor, hiç bilmiyorum. Bizim böyle bir gücümüzün olmadığını söylemek istiyorum sadece. Bunu sürdürülebilir bir hale getiremeyiz." dedi.

Bakan Soylu, iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi uzmanlarının kamuda görevlendirilmesi ve mesleki yeterlilik konularında Bakanlık’ta düzenlediÄŸi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Engelli memur atamalarına iliÅŸkin bir soru üzerine de Soylu, "Ä°lkokul, ortaokul eÄŸitim seviyesinden bin 220 kiÅŸi, ortaöğretim seviyesinden 2 bin 514 kiÅŸi, ön lisans eÄŸitim seviyesinden bin 340 kiÅŸi, lisans eÄŸitim seviyesinden de bin 39 kiÅŸi olmak üzere, toplam 6 bin 113 engelli memur alımı yapılacaktır." bilgisini paylaÅŸtı. 

Emeklilikte yaşa takılanlar

Emekliliğin insan hayatının önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Bakan Süleyman Soylu, şöyle devam etti:

"Emeklilikte yaÅŸa takılanlarla ilgili bir düzenleme yaptığımız andan itibaren, bugün itibarıyla söylüyorum, 1 milyon 700 bin kiÅŸiyi emekli yapmak zorundayız. 300-400 bin rakamları nereden çıkıyor, hiç bilmiyorum. Bizim böyle bir gücümüzün olmadığını söylemek istiyorum sadece. Bunu sürdürülebilir bir hale getiremeyiz. Biz aktif-pasif oranını artırmak yerine, bu oranı belki de Cumhuriyet tarihinin en negatif noktasına çekmiÅŸ oluruz. Yani çalışanların emeklilere oranı. Bizim projeksiyonlarımız inÅŸallah 2050 yılı gibi bu rakamı 2,5’ların üzerine taşıyabilme gayretini gösterebilmektir. Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliÄŸi esastır. Emeklilikte ne kadar yaÅŸa takılan var diye merak ederseniz, onu da söyleyeyim, 7 milyon 100 bin kiÅŸi. Bu süreç içerisinde peyderpey yaşı geldiÄŸinde emeklilikte yaÅŸa takılanlar... O zaman bizim sosyal güvenlik reformunun tamamen rafa kaldırılması ve tamamen geçmiÅŸ dönemlerde yaÅŸadığımız emeklilikle ilgili sürecin Türkiye’de tekrar yaÅŸanması ve gelir, gider dengemizin tamamen altüst olmasını getirebilecek bir sonuçtur."

Dünyada kiÅŸi başına milli geliri 30-40 bin dolar seviyesinde olan ülkelerin emeklilik yaşını 67-70’e çıkardıklarına iÅŸaret eden Soylu, "Bizden daha rahatlar, kiÅŸi başı gelir seviyeleri bizden daha yüksek ve sürekli emeklilik yaşını yükseltiyorlar. Sisteme erken emekliliÄŸi koyduÄŸumuz andan itibaren bunu sürdürülebilir kılamayacağımızı bir kere daha üzülerek ifade etmek istiyorum." diye konuÅŸtu.

Beklentileri olan vatandaşların bulunduğunu anlatan Bakan Soylu, "Ama bir devlet yapamayacağı bir şey için umut vermemelidir." değerlendirmesinde bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo