Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EMEKLİLERE ŞOK !.

EMEKLÄ°LERE ÅžOK !.

Zonguldak’de 2015 yılında 6 bin emeklinin müracaat ettiği ve yapılan çekilişle 334 kişinin hak sahibi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projesi uygun arsa bulunamadığı gerekçesi ile iptal edildi.


Kdz. EreÄŸli 'de Türkiye İşçi emeklileri DerneÄŸi’nin giriÅŸimleri ile 2015 yılında yapımı gündeme alınan TOKÄ° projesi aradan geçen süre içerisinde uygun arsa bulunamadığı gerekçesi iptal edildi. 14 Ocak 2020 tarihinde emekliler kendilerine gönderilen mesajla TOKÄ° için yatırdıkları paraları hesaplarından alabilecekleri bilgisi iletilerek bilgilendirildi.

Emekliler için yapılacak TOKÄ° evleri projesinin iptal edilmesinden duyduÄŸu üzüntüyü dile getiren Türkiye İşçi emeklileri DerneÄŸi Kdz. EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Ali Ayhan ise emeklilere paralarını çekmemeleri tavsiyesinde bulundu. Ayhan yaptığı açıklamada “2015 yılında Kdz. EreÄŸli ilçesine TOKÄ° tarafından emeklilerimize yönelik konut yapımı projesine toplamda 6 bin kiÅŸi baÅŸvuru yaptı. Yapılan çekiliÅŸle birlikte 334 hak sahibi belirlendi. Aradan geçen 5 yıllık süreçte gösterilen arsalar TOKÄ° tarafından uygun görülmedi. Konuyla ilgili olarak milletvekillerimizle ve ilçe baÅŸkanımız Fatih Çakır ile görüşüyoruz. Ä°lçe BaÅŸkanı bu konuyla ilgili ÅŸu an Ankara’da. Dün üyelerimize paralarını geri alabilecekleri noktasında mesaj gönderilmiÅŸ. Ben sizler aracılığı ile hak sahibi emeklilerimize tavsiyem, paralarını hemen çekmesinler. Bizden haber beklesinler. Çünkü giriÅŸimlerimiz devam ediyor. Kdz. EreÄŸli Belediyesi uygun bir yer göstermesi durumunda proje devam edecek” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
üzgün1
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo