13 o C Kdz. Ereğli

ELLER HAVAYA TESİS MANİSA’YA !.

Ereğli`ye yapılacak yatırım neden Manisa’ya kaydı?

Gündem 4 yıl 5 ay 6 gün 5 saat 23 dakika önce 9688

Haberi Paylaşın
Yerel seçim öncesinde 20 Şubat 2019 tarihinde basına yaptığı açıklamada “Erdemir Ereğli’de yeni yatırım kararı aldı. Ereğli’de inanılmayacak derecede bir hareket olacak. Erdemir Genel Müdürüne, Erdemir Yönetim Kuruluna ve OYAK Yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Belediye Başkanı olduğumda Erdemir’in hep emrinde olacağız” diyen Posbıyık’ın sözünü ettiği yatırım, yine Posbıyık’ın Erdemir’e yönelik yaptırımları nedeniyle Manisa’ya kaydı.

OYAK yönetiminin 1 yıl önce proje çalışması, 6 ay önce ise yer tespitini yaptığı tesisi ilk etapta Ereğli’de kurmayı planladığı ancak, festivale istediği desteği alamayınca Erdemir’e yönelik karalama kampanyası başlatan, Erdemir’e gözdağı vermek için biri danışman 8 belediye personeline fabrika içinde aylardır ölçüm yaptıran Belediye Başkanının tutumu nedeniyle, yılda 13000 ton yerli zırh çeliği üretecek tesis için Manisa’da karar kıldığı öğrenildi. Söz konusu tesis, kısa süre içinde deneme üretimine başlayacak.

Haber Merkezimiz, MÜSİAD Başkanı Abdulkadir Çınar’ın “OYAK Grubunun zırh çeliği üretilmesi noktasında Manisa’da ciddi adımlar attığını, deneme üretim aşamasını tamamlayıp yakın bir zamanda savunma sanayimizin ihtiyaç duyduğu bu ürünün üretimine başlayacağına dair sevindirici bir gelişmeden de haberdar olduk.” açıklaması sonrası konuya ilişkin yaptığı araştırmada çok çarpıcı bilgilere ulaştı.

Oyak’ın Erdemir Çelik Servis Merkezi (Ersem) bünyesinde kurmayı planladığı ve deneme üretimi yapma aşamasına gelen tesis için önce Ereğli’yi düşündüğü, ancak Belediye Başkanının OYAK’a yönelik tavır, çıkış ve eylemleri nedeniyle yer değişikliğine gittiği öğrenildi.

Manisa’da faaliyete geçecek Erdemir’e ait Milux Oy fabrikasında yılda 13000 ton yerli zırh çeliği üretilmesi hedefleniyor. 2020 sonrasında kapasite yıllık 20000 tona çıkarılacak. Erdemir’den temin edilecek ham yassı çelik mamulleri Manisa’daki fabrikada zırh çeliğine dönüştürülecek.

Manisa’daki fabrikaya Erdemir tarafından Hollanda’dan satın alınan Milux Oy şirketinin teknolojisi transfer edilecek. Bu yolla Türkiye’de henüz üretilemeyen zırh çeliği üretilecek.

SEÇİMDEN ÖNCE 20 ŞUBAT’TA BU TESİS İÇİN NE DEMİŞTİ!

Erdemir’in Ereğli’de yatırımlar kararı aldığını söyleyebilirim. Erdemir Genel Müdürünü, Erdemir Yönetim Kurulunu, OYAK Yönetimini Ereğli halkı adına, şahsım adına gönülden şükranlarımı sunuyorum ve gönülden alkışlıyorum. Bu yatırımlarla birlikte büyük bir hareket olacak Ereğli’de, inanılmayacak derecede bir hareket olacak Ereğli’de. Belediye Başkanı olduğumda Erdemir’in hep emrinde olacağız.”

PLATFOM ÜYELERİNİN HABERİ BİLE YOK !.

Gelinen noktada her biri Ereğli’nin istihdamı ve geleceğini planlayan ancak bu süreçte Ereğli Belediye Başkanı ile hareket eden siyasi parti, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerinin bu gelişme sonrası nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 6 saat 46 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 21 saat 58 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 4 saat 59 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 2 saat 3 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 1 saat 37 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 23 saat 16 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 19 saat 52 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 6 saat 20 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 27 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 3 saat 53 dakika önce KAZA ; 2 YARALI