Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ELEKTRİK SAYAÇ BEDELİ İADESİ...

ELEKTRİK SAYAÇ BEDELİ İADESİ...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) BaÅŸkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım firmalarının tahsil ettiÄŸi sayaç bedelinin abonelere iadesine devam edildiÄŸini belirterek, "30 Mart 2013’ten sonra elektrik abonesi olup elektrik sayaç bedeli ödeyen 28 bin vatandaşımız ücretlerini geri almadı. Dağıtım ÅŸirketleri, bu bedeli kendilerine geri ödeyecek" ifadelerini kullandı.

EPDK’dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Yılmaz, dağıtım ÅŸirketlerinin bu konuda üzerine düşeni yaptığını ve bugüne kadar 9 dağıtım ÅŸirketinin 169 bin 812 aboneye, toplamda 4 milyon 761 bin lira iade ettiÄŸini kaydetti.

Yaklaşık 28 bin abonenin iade bedellerini almadıklarını tespit ettiklerini belirten Yılmaz, "Bunların bir kısmına ulaşılamadığını, bir kısmının da sayaç bedelinin kendilerine geri iade edileceğinden habersiz olduklarını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaya göre, 30 Mart 2013 tarihinden itibaren, elektrik sayaçlarının mülkiyetinin dağıtım ÅŸirketlerine geçmesine raÄŸmen bazı dağıtım ÅŸirketleri ücret almaya devam etti. EPDK’nın konuya iliÅŸkin kararının ardından, dağıtım ÅŸirketleri abonelere sayaç bedellerini iade etmeye baÅŸladı.

Yılmaz, söz konusu 28 bin aboneye, toplamda 466 bin 299 lira iade edileceğini ifade etti.

 

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo