Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ELEKTRİĞE ZAM GELİYOR!..

ELEKTRÄ°ÄžE ZAM GELÄ°YOR!..

ElektriÄŸin birim fiyatına 1 Ocak’tan itibaren zam geliyor. Beklenti yüzde 5-10 aralığında bir fiyat artışı olacağı yönünde. Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisi ile doÄŸalgazda ise yeni yılda zam görünmüyor.

Enerji sektörü ve tüketicilerin gözleri, Ankara’dan doÄŸalgaz ve elektrikle ilgili olarak çıkacak yeni tarifelerle ilgili kararlara çevrildi. ElektriÄŸe, yeni yılla birlikte 1 Ocak’ta yüzde 5-10 aralığında zam yapılmasına kesin gözüyle bakılırken, oranın yaklaşık olarak yüzde 9.8 olabileceÄŸi belirtiliyor.

HABERTÜRK, enerji sektörünün ve milyonlarca tüketicinin dört gözle beklediği üç kritik karara ilişkin yürütülen ve büyük ölçüde sonuçlanan çalışmaların ayrıntılarına ulaştı. İşte o kararlar:

ELEKTRÄ°KTE YENÄ° TARÄ°FE: ElektriÄŸe, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere zam hazırlığı son noktaya geldi. Her ne kadar yüzde 5-10 aralığında bir zam konuÅŸulsa da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) deÄŸiÅŸik senaryolar üzerinde çalıştığı biliniyor. Oranın, yüzde 9.8 olabileceÄŸi kaydediliyor.

KARAR PERÅžEMBE GÃœNÃœ BELLÄ° OLACAK: EPDK, bu konuyla ilgili kararını, 31 Aralık PerÅŸembe günü yapacağı toplantıda alacak. Karar, aynı gün kamuoyu ile paylaşılacak. BilindiÄŸi gibi elektrikte, tarifeler 3 ayda bir gözden geçiriliyor. Maliyet artışı söz konusu ise buna göre bir fiyat artışına gidiliyor. Maliyetler düşmüşse bu kez fiyatlar aÅŸağıya çekiliyor.

EN SON 2014’TE ZAM YAPILMIÅžTI: EPDK bundan önce son olarak 1 Ekim 2014 tarihinde elektriÄŸe ve doÄŸalgaza zam yapmıştı. Her iki kaleme de gelen zam yüzde 9 civarında olmuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo