14 o C Kdz. Ereğli

EKŞİ’DEN AÇIKLAMA!..

Gündem 7 yıl 8 ay 19 gün 18 saat 4 dakika önce 1722

Haberi Paylaşın

Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi, emekliye ayrılan Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklama şöyle;

Göreve geldiğimiz 2014 Nisan ayında yapmış olduğumuz ilk toplantıda, o dönemin milletvekili Belediyeciliği bilen vizyon ve misyon sahibi, ufku geniş ve Ereğli’yi uçuracak bir başkan yardımcısının Kdz. Ereğli’ye kazandırılmasının uygun olup olmayacağını sormuş ve biz de grup olarak bu öneriye sıcak bakmıştık.

Bize yapılan bu öneriden sonra, milletvekilinin danışmanı İbrahim Cöbek’in Kdz. Ereğli Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atanmasına hepimiz şok olmuştuk.

Başkanımıza değişik yollardan defalarca tepkimizi iletmemize rağmen Sayın Başkanımız İbrahim Cöbek’in Başkan Yardımcılığında ısrarcı olmuştur.

Ben de 20 Ağustos 2014 tarihinde Belediye Başkanlığına yapmış olduğum vekalet sırasında, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ve ilçemizin menfaati için belediyemize ve başkanımıza katkı sağlamayacağını düşündüğüm bu yanlış atamanın düzeltilmesine karar verip kanunu yetkilerimi kullanarak İbrahim Cöbek’i görevden almıştım.

Bugün geldiğimiz noktada; İbrahim Cöbek’in o tarihte başkan yardımcısı olarak atanması ne kadar yanlış ise, bugün “zorunlu emekliliğe” sevk edilmesi de o gün yapılandan daha büyük bir yanlıştır.

Şöyle ki; 15Temmuz’da yapılmak istenilen FETÖ’nün darbe kalkışması akabinde ülkemizin düşürülmek istendiği iç savaşın faillerinin tek tek gözaltına alınıp tutuklandığı ve bu operasyonların devam ettiği bir süreçte İbrahim Cöbek’in “Zorunlu emekliliğe” sevk edilip belediye ile ilişiğinin kestirilmesi kamuoyunda FETÖ operasyonu kapsamında alındığı/emekli edildiği algısı yaratmıştır.

Bunun da İbrahim Cöbek ve ailesine haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Kaldı ki İbrahim Cöbek yaşamı boyunca FETÖ ve yandaşları ile mücadele etmiş bir vatanseverdir.

Bu haksızlığın ve algının giderilmesini arzu ediyor saygılarımı sunuyorum.

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 24 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 23 saat 36 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 17 saat 41 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 14 saat 54 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 17 saat 15 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 11 saat 30 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 19 saat 37 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 20 saat 44 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 15 saat 46 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 8 saat 48 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !