Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EKŞİ’DEN AÇIKLAMA!..

EKŞİ’DEN AÇIKLAMA!..

Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi, emekliye ayrılan Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ile ilgili açıklama yaptı.  

Açıklama şöyle;

Göreve geldiğimiz 2014 Nisan ayında yapmış olduğumuz ilk toplantıda, o dönemin milletvekili Belediyeciliği bilen vizyon ve misyon sahibi, ufku geniş ve Ereğli’yi uçuracak bir başkan yardımcısının Kdz. Ereğli’ye kazandırılmasının uygun olup olmayacağını sormuş ve biz de grup olarak bu öneriye sıcak bakmıştık.

Bize yapılan bu öneriden sonra, milletvekilinin danışmanı İbrahim Cöbek’in Kdz. Ereğli Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atanmasına hepimiz şok olmuştuk.

Başkanımıza değişik yollardan defalarca tepkimizi iletmemize rağmen Sayın Başkanımız İbrahim Cöbek’in Başkan Yardımcılığında ısrarcı olmuştur.

Ben de 20 Ağustos 2014 tarihinde Belediye Başkanlığına yapmış olduğum vekalet sırasında, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ve ilçemizin menfaati için belediyemize ve başkanımıza katkı sağlamayacağını düşündüğüm bu yanlış atamanın düzeltilmesine karar verip kanunu yetkilerimi kullanarak İbrahim Cöbek’i görevden almıştım.

Bugün geldiğimiz noktada; İbrahim Cöbek’in o tarihte başkan yardımcısı olarak atanması ne kadar yanlış ise, bugün “zorunlu emekliliğe” sevk edilmesi de o gün yapılandan daha büyük bir yanlıştır.

Şöyle ki; 15Temmuz’da yapılmak istenilen FETÖ’nün darbe kalkışması akabinde ülkemizin düşürülmek istendiği iç savaşın faillerinin tek tek gözaltına alınıp tutuklandığı ve bu operasyonların devam ettiği bir süreçte İbrahim Cöbek’in “Zorunlu emekliliğe” sevk edilip belediye ile ilişiğinin kestirilmesi kamuoyunda FETÖ operasyonu kapsamında alındığı/emekli edildiği algısı yaratmıştır.

Bunun da İbrahim Cöbek ve ailesine haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Kaldı ki İbrahim Cöbek yaşamı boyunca FETÖ ve yandaşları ile mücadele etmiş bir vatanseverdir.

Bu haksızlığın ve algının giderilmesini arzu ediyor saygılarımı sunuyorum.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo