13 o C Kdz. Ereğli

EKONOMİYE CAN VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen

Ekonomi 6 yıl 2 ay 19 saat önce 863

Haberi Paylaşın

Gülüç Büyük Anadolu Ereğli Otelde düzenlenen törenin açılış konuşmasını Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sertan Yalçın yaptı. Ereğli’nin son dönemlerde güç kaybettiğini öne süren Yalçın, “gönül isterdi ki sanayi 4-0’ı tartışalım hangi yan sanayiyi getirelim diye tartışalım, 2,3 hatta 4’ncü OSB’yi konuşalım, fakültenin temelinin atılmasını değil yeni bölümler açılmasını talep edelim, liman ihtiyacını değil nasıl daha fazla ihracat yapacağımızı tartışalım. Sektörümüz, bölgemiz ve ülkemiz ne kadar güçlü olursa verdiğimiz istihdam ve moral değerleri de yüksek olacaktır. Ereğlimiz son dönemlerde güç kaybetmeye devam etmektedir. Ereğli ekonomisi sürekli kan kaybetmesi hiçbirimizin içine sinmemektedir” dedi.

EREĞLİ’YE LİMAN…
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ereğli ve Zonguldak’a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. “Güçlü çeliği, Osmanlı çileği, asırlık çınarları ile geleceğin şehri Kdz.Ereğli’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyen Hisarcikoğlu, şu sözlerle konuştu:
“Kdz. Ereğli’ye baktığımız zaman Batı Karadeniz’in itici gücü. Sanayi, tarım ve turizm kenti. Allah her şeyi vermiş size, yatıp kalkıp şükredin. 5 Vakitse 5 vakitte şükür namazı kılın. Bir Kayseri, Sivas’a bak bir de Zonguldak’a bak. Demirçelik sanayi, tersanecilik, balıkçılık, Osmanlı çileği burada.
Zonguldak, 2018’e nasıl başladı? Şikayet ediyoruz ya. Bugün Türkiye’nin en büyük bin şirketi arasında Ereğlili 4 şirketimiz var. Zonguldak’ta tahsil edilen vergi gelirlerinin yüzde 53’ü kurumlar vergisinin yüzde 90’ını Ereğli ödüyor. O yüzden Batı Karadeniz’in itici gücü. Ülkenin yassı çelik ihtiyacını yüzde 40’ını tek başına Ereğli karşılıyor. Gördüğünüz gibi Kdz.Ereğli ham Batı Karadeniz’in hem Zonguldak’ın parlayan yıldızı. Böyle başarılı bir Ereğli’ye başarıyı daha da arttıracak yeni bir liman isteniyor. Ulaştırma Bakanımız, Müsteşarımız ile görüştük, belli bir noktada Ulaştırma Bakanlığı’nda işi aştık, bundan sonra iş diğer kamu kurumlarında kaldı, inşallah onu da açacağız. İsteyen Erdemir’in limanını isteyen tersaneler bölgesindeki limanı kullanabilir, o zaman daha rahat ihracat ve ithalat yapabilir duruma gelir inşallah.

TEŞVİK KONUSU!
Ereğli’nin en büyük talebi yeni bir teşvik sistemine geçilmesi, haklı mı haklı. Yanı başımızda Düzce ile burayı mukayese ettiğimizde farklılıklar var. Aslında bunun bir çalışmasını yapıyoruz, artık il merkezli teşvik yerine ilçe bazlı teşvike geçilmesi lazım. Devletimizde aslında bunu prensip olarak kabullenmiş durumda yalnız verilerde noksanlıklar var. Bu kapsamda TOBB biz her türlü katkı ve desteği vermeye çalışıyoruz. Ereğli’nin bir isteği eksiğimiz üniversite. Ereğli’ye üniversite yakışmaz mı? İskenderun, Bandırma, Alanya’nın varken neden Kdz. Ereğli’de olmasın. Bunun ile ilgili lobi başlatılmış durumda.

EREĞLİ’YE ÜNİVERSİTE KONUSU
Ereğli’de bir eksiğimiz üniversitedir. Üniversite, Ereğli’ye yakışmaz mı? (Salondaki alkışlar) Burada asıl mesajımız vekilleredir. İskenderun’un varken, Bandırma’nın varken, Alanya’nın varken niye Karadeniz Ereğli’nin olmasın? Ticaret sanayi odamda bununla ilgili lobiyi başlatmış durumdayız. Ankara’da vekilime sordum, ’böyle bir şey olursa Allah derim’ dedi.

YERLİ OTOMOBİL SÖZLERİ!
Sırf asgari ücrette aldığımız 100 liralık destek aldığımız rakamın tutarı 10 milyar lira devlete yük. Zonguldak biliyorum her fırsatta bana görev verildi, görev verildikten sonra Zonguldak’ta bu yarışın içerisinde. TOBB Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı 7 yıldır bir şey söylüyor, Otomobil yapacak babayiğit arıyor, 7 yıldır çıkmadı. Genel kurulda dedi ki yaklaşık 3 bin delegemle beraberiz salonda. Odalar Birliği Başkanı sana görev veriyorum babayiğitleri çıkart, arkamızda durursan çıkartırız dedik. 5 Babayiğidi çıkardık, inşallah Türkiye ilk defa kendi markasını yerli, milli otomobilini üretecek. 2019’da ilk prototip, 2021 veya 2022’de arabamızı satın alacağız. Ne olacak bu tamamen elektrikli olacak. Dünya ile aynı noktada yarışa başlıyoruz. Türkiye’nin ekonomik dönüşümünü teknolojik dönümüşünü sağlayacak. Hedefimiz bugün 10 bin dolar fert başına düşen milli gelirimiz, 25 bin dolara çıksın diyoruz, hedefimiz bu. Zengin olmak istemeyen var mı içinizde? Yatırıma bakıyorsun Erdemir yatırımları ile adamın yatırımına bak Erdemir daha pahalı, dünya bu tarafa gidiyor. İşte otomobilde bu 25 bin dolara sıçrama yapacağız. Her il Allah razı olsun bu işe sahipleniyor. 81 İl’de bizde yapılsın diyor. İnşallah bunun sizin talebiniz üzerine Zonguldak’ın, Ereğli’nin talebi var. İnşallah bunun çalışmaları yapılıyor, çalışmalar bittikten sonra bu bizim vereceğimiz bir karar değil, hükümetimiz karar verecek.

SEÇİMLER İLE İLGİLİ SÖZLERİ…
Tartışacağız, doğruyu bulacağız, tartışarak ülkemizin ilk 10 ekonomi arasına sokmak istiyoruz. Bu makam ve mevkiler gelip geçici, hayatta gelip geçici. İnsanın en hayırlısı insanlara faydalısı olandır. Yapabiliyorsanız ne mutlu size. Seçimlerimiz var. TOBB en demokratik kurumlardan bir tanesidir. Niye? Bakınız en zor seçimde 4 yıl boyunca inşaat malzemesi satıyorsam rakibim meslektaşımla rekabet ediyorum. Rekabet ediyorum 4 yıl sonra diyorum ki hasan oyunu bana ver. Kazanmak kaybetmek önemli değil, kaybettin, dünyanın sonu değil. Seçim biter rekabet biter”

GERGİN ANLAR!!!
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adaylarından Mustafa Özkan, Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının son bölümlerinde söz alarak, “Nasıl oluyor da o bu kadar çöküntü içerisinde biz geriye gittik. Sertan kardeşimiz ve geçmiş yönetim çok güzel işler yaptı ise niye biz bu noktadayız? Ben sizden özellikle istedim. Bu algı operasyonunda, herkese eşit davranacağım dediniz, sonuna kadar bekledim demediniz. Sertan başkan kendi reklamını yaptığı gibi o zaman bizde çıkarız, diğer adaylarla oraya” dedi.
Hisarcıklıoğlu, ise “30 yıldır tanıyorum, ama burada ahenk farklı, burası bir seçim platformu değil. Böyle şey olur mu ayıptır. Senle 30 yıllık hukukumuz vardı sana bu laflarını yakıştıramıyorum. Ben sizin misafirinizim burada. Ne Sertan’ın yanındayım ne karşısındayım, ne senin yanındayım ne karşındayım. Daha ne diyeyim ya?”
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’da konuşma gerçekleştirdi.

ÖDÜL TÖRENİ
Program, konuşmaların ardından ödül takdimi ile devam etti. Törende, 2014 yılında kurumlar vergisi 3’üncüsü olarak ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlayan Bozkuşlar İnşaat Sanayi ve Limited Şirketine verilen plaketi şirket adına Onur Akçakese aldı.

HABERİN VİDEOSU HAZIRLANIYOR...

EKONOMİYE CAN VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 19 saat 11 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 10 saat 23 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 17 saat 24 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 14 saat 28 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 14 saat 2 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 8 saat 17 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 18 saat 45 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 12 saat 52 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
13 saat 51 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 16 saat 18 dakika önce KAZA ; 2 YARALI