Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“EKMEK YERİNE ZEHİR YİYORUZ”

“EKMEK YERİNE ZEHİR YİYORUZ”

“10 bin yıllık buğday tohumu” haberinin yankıları sürüyor.


Karadeniz Ereğli’de Ereğli FM’in gündeme getirdiği “10 bin yıllık buğday tohumu” haberinin yankıları sürüyor.  
Kimi kesim ‘tohumları Devlet koruma altına almalı’ derken bazı kesimse olayın doğru olmadığını öne sürerek tohumları bulan Recep Somuncu’yu ispata davet etti. Ereğli FM stüdyolarına eşi Semiha Somuncu ile birlikte gelen Recep Somuncu, çarpıcı iddialarda da bulundu:

 

-Haberin içinden- (Ayrıntılar videoda)
Recep Somuncu’nun sözlerinden:

* “Bulduğumuz buğdayın 14 kromozom olduğu, yapılan deney ve incelemeler sonucunca belgelendi. Yani kromozom sayısı hiç değişmemiş yani bu 10 bin yıllık demektir. 14 kromozom, Allah’ın yarattığı ilk formdur. İlk kes Amerikalı bir bilim adamı Meksika’da sıcağa dayanıklı, soğuğa dayanıklı, böceğe dayanıklı, daha çok mahsul versin, çok olsun, dayanıklı olsun gibi 60’a yakın genler ekledi. Şuan fırınlardan alarak yediğimiz ekmekte en az 60 kromozom var. Yani sadece yiyorsunuz ve şeker hastası oluyorsunuz.”


* “Bunun 10 bin yıllık olmadığını iddia edenlere numune tohum verebiliriz. İstedikleri laboratuvara gönderebilirler ve analizini kendileri yaptırabilirler. Şurada kafa karışıklığı oluşmasın. Buğday, 1970’li yıllarda Türkiye’ye geldi. 70 yılından önce bizim buğdayımız DNA’sı değişmeyen buğdaylardı. Yani mesela 1920’deki tohumda DNA’sı hiç değiştirilmediği için bu tohumda 10 bin yıllıktır. Önemli olan 1970’den önceki tohumu günümüze getirebilmektir. 1943’de tohumun DNA’sı ile oynanıyor ve 70’den sonra Türkiye’ye geliyor.”


* “Size çok çok önemli başka bir şey daha söyleyeyim. Biçerdöverden geldi, makineden çıktı. Elinizdeki saf buğday. Çuvala konulmuyor, siloya koyuyorlar. Aklınızdan olsun üzerine zehir atıyorlar. Çünkü kelebek yada böcek gelmesin diye. O zehirli buğday, 3 ay sonra sıra geldiğinde değirmene gidiyor un oluyor, sizin önünüze geliyor. Fırında da biraz kimyasal konuluyor ve bunları yiyoruz.
Un, tuz, su ve ekşi maya… Piyasadaki ekmeklerde 20 çeşit kimyasal var. Mesela Çin tozu. Çiğköfteyi sever misiniz? Çiğköfteyi size sevdiren nedir biliyor musunuz? İşte içindeki o Çin tozudur. Bunu yediğinizde sürekli bağımlılık yapıyor. En son ekmeğe de atıldı. Ekmek bağımlılık yapıyor.”


* “Canan Karatay hocada buna benzer şeyler söylemişti. Bilimsel makaleleri Canan hoca okuyor ve başı dertten kurtulmuyor. Kadının diplomasını aldılar, 6 ay ceza verdiler. Yüzde yüz haklıdır. Hiç suçu yok. O doğruyu konuşuyor. Kim bilir ne tehditler alıyor.”


* “Bizde tehdit alabiliriz ama buna kader deriz. Ölüm varsa ölüm. Korkumuz yok. Biz kendi üzerimize düşeni yapıyoruz. Önemli olan gelecek nesillerdir.”

      -OLAY-          

Karadeniz Ereğli'de işçi Recep Somuncu, ilçenin Çevlük Köyü’nde arazi satın aldı. Eşi Semiha Somuncu ise arazi içinde kalan harabe durumdaki evde, tesadüfen cam şişeler içinde ne olduğunu bilmediği topumlar buldu. Durumu bir süre gizli tutma kararı alan aile, bulduğu tohumlardan bazılarını toprak ile buluşturdu.

Süreçte ise topumlar, Türkiye bulunan Dünya’nın en büyük 3’üncü Gen Topum Bankası olan TAGEM’e gönderilerek analizleri yaptırıldı. Ortaya çıkan sonuç ise herkesi hayrete düşürmüştü. Bulduğumuz buğdayın 14 kromozom olduğu, yapılan deney ve incelemeler sonucunca belgelenmişti.

 

Önceki haberi görmek için verilen linki tıklayınız...

http://ereglifm.com.tr/haber/10-bin-yillik-bugday-tohumu-bulundu/17009

“EKMEK YERİNE ZEHİR YİYORUZ”

“10 bin yıllık buğday tohumu” haberinin yankıları sürüyor.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın2
hayran1
gülücük0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Gülsüm aydın

24 Haziran 2020 - 09:12

Sonuna kadar destekliyorum. Bu tohumlardan nasıl edinebiliriz. Yardımcı olun lütfen

Birgül Hasçelik

27 Eylül 2018 - 16:27

Eeee ne demişler doğru söyleyini dokuz köyden kovarlar ata sözü

Cengiz Güzel

27 Eylül 2018 - 11:32

Güzel Bır Haber...Bır cok Fırın Var...Ekmek Kalıtesı Yok....Bazı Fırının ekmegı..Kokuyor...Bazısınınki..Ufalanıyor...Bazı fırın ekmegı aldın yedın...Kaldımı at...2 gun bekledımı Kuf yapanı var..

Ebru Emeç Arslan

27 Eylül 2018 - 09:33

Sonunda karatayın söylediklerine gelecek diger tıp çalışanlarıda

Serife Yıldız Agca

26 Eylül 2018 - 15:27

Aynen doğru katılıyorum Canan Karatay ne söylemişse doğru söylemiştir zehir yiyoruz het şeyi

Yorum Yazın

Canlı Radyo