16 o C Kdz. Ereğli

DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

Ereğli`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101 yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gündem 3 yıl 14 gün 2 saat 21 dakika önce 618

Haberi Paylaşın

Ereğli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101 yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ulusun bağımsızlık mücadelesi verildiği Kurtuluş Savaşı yıllarında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Türk Ulusunun Dünya’ya bağımsızlığını ilan edilişi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü Dünya çocuklarına armağan edişi nedeni ile yurtta olduğu gibi Zonguldak ili Ereğli ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri gerçekleştirildi.

Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önündeki törende İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Marşın söylendiği sırada göndere Türk Bayrağı çekildi. Güne ilişkinse İzmirlioğlu İlk Okulu Müdürü Cem Akbaş konuştu. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği çocuklara sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Akbaş, şöyle dedi:

“Cumhuriyetimizin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuk ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugün de bize düşen; hem Atamızın emanetlerinin sahipleri olduğumuzu göstermek hem de Atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel bir biçimde yad etmek olmalıdır. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bugünlerde, bize bu cennet vatanı çanları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini daha nasıl iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız.”

Törende, daha önceki yarışmada kendisine birincilik ödülü getiren şiirini okuyan öğrenci Hümeyra Ceren Kurt, mısralarındaki sözleri ile duygu dolu anlar yaşattı. Yarışmalarda ödül alan öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

KÜÇÜK GAZETECİLER RÖPORTAJDA

Diğer yandan çocuk gazeteciler, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli eğitim Müdürü ile röportaj yaptılar. Törenin sona ermesi ardından, alandaki gazetecilerle bir arada bulunan Gazeteci Fikri Kapan’ın 7 yaşındaki torunu İlkokul 1. Sınıf öğrencisi Duru Ayten ile Demirören Haber Ajansı, Değişim Gazetesi muhabiri Gazeteci Sinan Kabatepe’nin oğlu 8 yaşındaki ilkokul 2. sınıf öğrencisi yağız Kabatepe, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Başkanı Halil Posbıyık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy’a sorular yönelttiler.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 15 saat 34 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
7 gün 3 saat 35 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 2 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 23 saat 3 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 18 saat 10 dakika önce ACI HABER
5 gün 13 saat 40 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 15 saat 5 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 18 saat 40 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
7 gün 2 saat 29 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
4 gün 2 saat 53 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!