Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

Ereğli`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101 yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.


EreÄŸli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101 yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ulusun bağımsızlık mücadelesi verildiÄŸi KurtuluÅŸ Savaşı yıllarında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Türk Ulusunun Dünya’ya bağımsızlığını ilan ediliÅŸi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü Dünya çocuklarına armaÄŸan ediÅŸi nedeni ile yurtta olduÄŸu gibi Zonguldak ili EreÄŸli ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri gerçekleÅŸtirildi.

Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önündeki törende Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Ä°smail Aksoy, Anıta çelenk bıraktı. Saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Marşın söylendiÄŸi sırada göndere Türk Bayrağı çekildi. Güne iliÅŸkinse Ä°zmirlioÄŸlu Ä°lk Okulu Müdürü Cem AkbaÅŸ konuÅŸtu. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiÄŸi çocuklara sahip çıkılması gerektiÄŸini söyleyen AkbaÅŸ, şöyle dedi:

“Cumhuriyetimizin geleceÄŸini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuk ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armaÄŸan etmiÅŸtir. Bugün de bize düşen; hem Atamızın emanetlerinin sahipleri olduÄŸumuzu göstermek hem de Atamızın aziz hatırasını en yoÄŸun ve güzel bir biçimde yad etmek olmalıdır. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, milli birlik ve beraberliÄŸimizi pekiÅŸtirdiÄŸimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduÄŸumuz günlerdir. Bugünlerde, bize bu cennet vatanı çanları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini daha nasıl iyi koruyarak ve geliÅŸtirerek, yarınlara taşıyabileceÄŸimizi konuÅŸmalıyız.”

Törende, daha önceki yarışmada kendisine birincilik ödülü getiren şiirini okuyan öğrenci Hümeyra Ceren Kurt, mısralarındaki sözleri ile duygu dolu anlar yaşattı. Yarışmalarda ödül alan öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

KÜÇÜK GAZETECİLER RÖPORTAJDA

DiÄŸer yandan çocuk gazeteciler, Ä°lçe Kaymakamı, Belediye BaÅŸkanı ve Ä°lçe Milli eÄŸitim Müdürü ile röportaj yaptılar. Törenin sona ermesi ardından, alandaki gazetecilerle bir arada bulunan Gazeteci Fikri Kapan’ın 7 yaşındaki torunu Ä°lkokul 1. Sınıf öğrencisi Duru Ayten ile Demirören Haber Ajansı, DeÄŸiÅŸim Gazetesi muhabiri Gazeteci Sinan Kabatepe’nin oÄŸlu 8 yaşındaki ilkokul 2. sınıf öğrencisi yağız Kabatepe, Ä°lçe Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, BaÅŸkanı Halil Posbıyık ve Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Aksoy’a sorular yönelttiler.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo