Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI!..

DUYGUSAL ANLAR YAÅžANDI!..

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1950-53 yılları arasında yaÅŸanan Kore Savaşı’nın anılarını anlatan ’Kore Savaşı Unutulmamalı’ konulu fotoÄŸraf sergisi, Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda açıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile açılışı yapılan sergiye, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay ve bazı Daire Müdürleri, mahalle muhtarları, Karadeniz Bölge Komutanlığı subay ve askerleri, yaşayan 2 Kore Gazisi Emekli İstikam Çavuşu Turan İnan ve Emekli Kıdemli Albay Cevdet Evinç ile diğer gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Sergiye gelen tüm konuklara ’Kore savaşı Unutulmamalı’ konulu fotoÄŸraf sergisine hepiniz hoÅŸ geldiniz’ diyen BaÅŸkan Vekili Atay, açılışta yaptığı konuÅŸmada ÅŸu ifadelere yer verdi:

“Amacımız, bu fotoÄŸraf sergisiyle sizleri geçmiÅŸe götürmenin yanında vatan uÄŸruna ölümü göze almış kahraman gazilerimizi onurlandırmaktır. Bu baÄŸlamda EreÄŸli’den giderek Kore’de savaÅŸmış iki kahraman gazimizle ve vatan için savaÅŸmış tüm gazilerimizle de ne kadar gurur duysak azdır. Bu vesileyle son günlerde ülkemizin birlik ve beraberliÄŸi bölmeye yönelik yaÅŸanan terör olaylarında hayatlarını yitiren ÅŸehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet gazilerimize de saÄŸlık dolu bir ömür diliyorum.”

Sergi sonrası savaşı anlatan yaşayan iki Kore Gazisinin röportajının yer aldığı kısa film izlendi. Kore Gazileri, protokole ve denizci askerlere Kore savaşını ve savaş ile ilgili detayları ve anlatarak sergiyi gezdirdi.

19 Eylül 2015 tarihine kadar gezilebilecek olan fotoğraf sergisi, daha sonra düzenlenen kokteyl ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo