Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’DUYAN’LAR DUYMAYANLARA SÖYLESİN!.

’DUYAN’LAR DUYMAYANLARA  SÖYLESÄ°N!.

Yıllardır kayıp insanları yakınlarına kavuÅŸturan AraÅŸtırmacı gazeteci ve programcı Müge Anlı tarafından bir süre önce baÅŸlatılan “Sevgi Ä°zi Projesi”  EreÄŸli’de ilk kez Duyan Özel EÄŸitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından uygulandı. Proje ile konuÅŸamayan, zihinsel engelli ve bunun gibi rahatsızlıkları olan özel çocukların, kollarına dövme ÅŸeklinde yapılan rakam sayesinde kim olduÄŸu, tüm iletiÅŸim bilgileri kayıt altına alınarak olası kaybolması halinde ailesine kavuÅŸması saÄŸlanıyor.

 

Kdz. EreÄŸli Duyan Özel EÄŸitim ve Rehabilitasyon Merkezi, AraÅŸtırmacı Gazeteci Müge Anlı’nın baÅŸlattığı “Sevgi Ä°zi “ projesinin ilk destekçisi oldu.

Rehabilitasyon Merkezinde eÄŸitim gören ve velilerinden olur alınan özel çocuklar üzerinde uygulanan proje kapsamında öğrencilerin koluna "Sevgi Ä°zi"ni belirten bir rakam iÅŸleniyor.  Bu rakamla www.benibuldular. com adlı internet sitesine kayıt yaptırılıyor. KiÅŸi kaybolduÄŸunda kolundaki bu Sevgi Ä°zi’ni görenlerin bu siteye bildirmeleri halinde yakınlarına hemen ulaşılması saÄŸlanıyor.

Proje hakkında açıklama yapan Duyan Özel EÄŸitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emel Bahadır, “Müge hanımın (Anlı) baÅŸlatmış olduÄŸu “Sevgi Ä°zi Projesi” ne Duyan Rehabilitasyon Merkezi olarak öncülük ettiÄŸimiz için mutluyuz.” dedi.

Proje ile ilgili olarak önce velileri bilgilendirdiklerini, daha sonrada çocukları için çalışmanın gerekli olduÄŸuna düşünen velilerin talebi üzerine proje uygulamasına baÅŸladıklarını söyleyen Bahadır, “Bu konuda gönüllü olarak çalışan ve bizlere destek veren Engin bey ve Ezgi hanıma teÅŸekkür ediyorum.”dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo