Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’DÜŞÜK MAAŞ’ PROTESTOSU

’DÜŞÜK MAAÅž’ PROTESTOSU

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine baÄŸlı ÇatalaÄŸzı beldesinde bir süre önce özelleÅŸtirilen termik santralin temizlik iÅŸinde çalışan taÅŸeron firma işçileri, maaÅŸlarının düşürülmesi yönündeki kararın iÅŸveren tarafından geri alınması üzerine iÅŸ bırakma eylemine son verdi.

Termik santralin özelleşmesinin ardından çalıştıkları taşeron firmanın maaşlarını yüzde 30 civarında düşürdüğü iddiasıyla dün eyleme başlayan 135 temizlik işçisine, bugün eşleri ve çocukları da santralin önüne gelerek destek verdi.

Santral önünde bekleyiÅŸini sürdüren işçiler, ÇatalaÄŸzı Belediye BaÅŸkanı Adnan Akgün’ün araya girmesi üzerine taÅŸeron firma yetkilileriyle görüşmek üzere aralarından temsilci seçti.

Görüşmeler sonrasında işçiler talep ettikleri bin 350 lira ücretin yanı sıra yol ve yemek haklarını geri kazandı.

Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını, bu nedenle de işçilerin eylemlerini sona erdirdiğini dile getirdi.

Yaşanan problemin diyalog eksikliğinden kaynaklandığını belirten Akgün, "İşçilerin talepleri bin 350 lira maaşın yanı sıra yol ve yemek haklarının olmasıydı. Şirket müdürümüz de bu talebi kabul etti. İşveren ve işçilerin anlaşabileceği ortak zemin bulundu. Toplumsal bir mutabakat sağladık. Arkadaşlarımız işe başlayacaklar." diye konuştu.

Bazı işçi yakınları, taleplerinin karşılanacağını öğrenince ağladı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo