Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DURUŞMA 12 SAAT SÜRDÜ!.

DURUŞMA 12 SAAT SÜRDÜ!.

Zonguldak’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruÅŸturması kapsamında 11’i tutuklu 17 sanık hakkında açılan davanın görülmesine baÅŸlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, 7’si kadın 11’i tutuklu ve 6 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. 

DuruÅŸmada "anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etmek" suçlamalarının yöneltildiÄŸi sanıklar hakkındaki iddianame okundu. 

Yaklaşık 1,5 saat süren kimlik kontrolünün ardından sanıkların savunmaları alınmaya başlandı.

Sanıklardan Bilgen Ebru DiÅŸbudak, savunmasında, evinde yapılan aramada ele geçirilen kitapların FETÖ’ye baÄŸlı kapatılan bir kolejde eÄŸitim gören çocuklarına okuldan verildiÄŸini ve eÅŸinin de aynı soruÅŸturma kapsamında tutuklu olduÄŸunu söyledi.

Mahkeme BaÅŸkanının, "telefonunda örgütün kriptolu haberleÅŸme programı ’ByLock’un bulunduÄŸunu" belirtmesi üzerine DiÅŸbudak, "Ben böyle bir program yüklemedim. Telefonumun tekrar detaylı bir ÅŸekilde incelenmesini istiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanıklardan Mustafa Çetin de ilahiyat fakültesinden mezun olmasının ardından 2003-2009 yıllarında çeÅŸitli camilerde imamlık yaptığını ve 2009’da kurum deÄŸiÅŸtirerek din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliÄŸine geçtiÄŸini anlattı.

Son olarak Zonguldak’ın Devrek ilçesinde imam hatip lisesinde öğretmenlik yaptığı sırada gözaltına alındığını dile getiren Çetin, "2013’te baldızımın ısrarı üzerine malum bankada bireysel emeklilik için hesap açtırmıştım. Yine yüksek lisans yapma düşüncem vardı ve Aktif EÄŸitim Sen’in uzaktan eÄŸitim için indirimi olduÄŸunu duydum. Oraya da onun için üye oldum ve geçen yılın haziran ayında istifa ettim." diye konuÅŸtu.

Mahkeme BaÅŸkanının, "Telefonunda FETÖ’nün kriptolu haberleÅŸme programı ’ByLock’un kurulduÄŸunun belirlendiÄŸini ve T.D. isimli bir polis memurunun telefonuna (görüşmelerimizi buradan yaparız) diyerek programı kurmuÅŸsun? Buna ne diyeceksin" sorusuna Çetin, "Ben öyle birini tanımıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 12 saat süren duruÅŸmada 17 sanığın dinlemesinin ardından, sanık sayısı ve bu kiÅŸilerin tekrar cezaevine götürülecek olmasını dikkate alarak, davayı 6 Åžubat’a erteledi. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo