14 o C Kdz. Ereğli

Durum bakanlıkta konuşulacak

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, şehit madenci yakınlarının istihdamı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’nun başkanlığında Zonguldak milletvekilleri, Genel Maden İş Sendikası Başkanı ve Şehit Madenci Yakınları Dernek Başkanı ile birlikte toplantı yapılacağını ifade etti.

Siyaset 6 yıl 2 ay 23 gün 2 saat 44 dakika önce 639

Haberi Paylaşın

Milletvekili Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bilindiği üzere geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilen kanun tasarısının 65’nci maddesinde 10.06.2003-13.05.2014 tarihleri arasında kömür ve linyit madenlerinin yeraltı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda ölen sigortalının eş ve çocuklarından birisi, eş ve çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam bir kişinin istihdam edilmesidir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Julide Sarıeroğlu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kanun tasarısında belirtilen tarihin yeniden düzenlenmesi için 06 Şubat Salı günü AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz, Genel Maden İş Sendikası Başkanı ve Şehit Madenci Yakınları Derneği Başkanı ile birlikte Sayın Bakanımızın Başkanlığında bir toplantı yapacağız. Yapılacak olan bu toplantıda tüm şehit madenci yakınlarımızın yararına olacak bir düzenlemenin çıkmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm şehit madencilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.”

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 5 saat 25 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 6 saat 37 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 42 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 21 saat 55 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 18 saat 31 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
4 saat 59 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 2 saat 38 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
1 gün 22 saat 47 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 3 saat 45 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !