9 o C Kdz. Ereğli

DÜNYA STANDARTLARINDA SERGİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 5 yıl 5 ay 14 gün 6 saat 18 dakika önce 2263

Haberi Paylaşın

Kendi gibi öğretmen olan eşini kısa süre önce yitiren Öğretmen Hamit Oktay Fennibay, her 24 Kasım günleri kutlanan öğretmenler gününe ile ilgili, “her gün öğretmenler günüdür. Sokağa çıktığımız her gün biz öğretmeniz. Evde de öğretmeniz. Her yerde öğretmeniz çünkü biz insanlara modeliz. İyi ve doğru yaşamayı, mutlu olmayı bizden öğrenecekler” dedi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Endüstri Meslek Lisesi’nde branş öğretmeni olan Hamit Oktay Fennibay, aynı zamanda da zanaatkar. Doğadan temin ettiği atık malzemeleri birer sanat eserine dönüştüren 25 yıldır öğretmen Fennibay, ilçede açacağı ikinci kişisel sergi öncesi Ereğli FM’e yaptığı özel açıklamada bulundu.
20 ay önce akciğer kanseri nedeniyle kaybettiği eşi O’da branş öğretmeni olan Güler Fennibay’ı hatırlatarak camianın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik eden Hamit Oktay Fennibay, “eşim çok kıymetliydi, değeli bir öğretmendi. Artık yok. Vefat etti, 20 ay oldu. O’nu hatırlamamak mümkün değil. Ülkenin en iyi öğretmenlerinden bir tanesiydi. Ne kadındı Allah rahmet eylesin. Benim gibi mesleğini çok severdi” dedi.
“DERS” GİBİ SÖZLER!.
Öğretmenler gününün yalnızca bir gün kutlanmasına ilişkinse adete ders niteliğinde sözler konuşan Fennibay, şu ifadeleri kullandı:
“24 Kasım Öğretmen Günü’dür ama bizi öğrettiğimiz sürece öğretmenizdir. Yılın her günü biz öğretmeniz. Herkesin öğretmeniyiz. Benim kapıma kim gelirse gelsin öğretirim. Öğretmenlik bambaşka bir şeydir. Ben meslek öğretmeniyim. Üretmeyi seviyorum ama üretmeyi öğretmeyi çok istiyorum.
Yani 24 Kasım Öğretmenler günü değil her gün öğretmenler günüdür. Sokağa çıktığımız her gün biz öğretmeniz. Evde de öğretmeniz. Her yerde öğretmeniz çünkü biz insanlara modeliz. İyi ve doğru yaşamayı, mutlu olmayı bizden öğrenecekler. Bunu ben yaparım. Sokağa çıktığımda herkese ‘merhaba’ derim, herkese ‘günaydın’ derim, herkese ‘kolay gelsin’ derim. Bunu da herkesin yapması gerektiğine yürekten inanır ve öğretirim.”
EREĞLİ, İNGİLTERE’NİN HERROGATE KASABI
GİBİ OLUR MU?
24 Kasım’da AKM Osman Zeki Oral’da ikinci sergisini açacak olan Öğretmen Fennibay, ‘Ağacın Büyüsü 2018’ adını verdiği sergi ile ilgili de konuştu. 2 Aralık gününe kadar açık kalacak sergide tamamen atık malzemeler kullanarak hazırladığı 100’merce parçanın gösterileceğini anlatan Fennibay, şunları söyledi:
“Hiçbir tane ağaç keserek bir şey kullanmıyorum. Tamamen atık malzemeleri değerlendiriyorum. Gösterime girecek ve bir hafta boyunca görülebilecek sergim Dünya standartlarında bir sergidir. Bundan 2 yıl önce İngiltere’nin Herrogate kasabasına bakanlık tarafından gönderildim. Orada gördüğüm bütün çevre ülküler ile İngiltere’den bu konuda yetenekli insanların, aileleri ile birlikte oraya toplanmışlardı. Karadeniz Ereğli, neden bir Türkiye’nin Herrogate’si olmasın? diye düşündüm. Asıl amacım işte budur, Ereğli’yi İngiltere’nin Herrogate’si gibi yapmaktır. Bununla ilgili burada festivaller gibi bir program yapıp bu yetenekli insanları ve bu işleri sevenleri burada toplamak istiyorum.
“AĞAÇ, DÜNYA’NIN EN GÜZEL MALZEMESİ”
Yarın açılacak (23 Kasım) sergi ise benim ikinci kişisel gergim olacak. Bunda da sayın kaymakamım olmak üzere belediye başkanım bana kendimi tanıtma fırsatı verdikleri için onlara teşekkür ediyorum. Sergi bir hafta açık kalacak. Bu sergiye lütfen her yaştaki insan gelsin. Çünkü farklı bir yerde göremeyecekleri bir sergi olacak. İçinde 100’lerce eser olacak. Hepsi atık malzemelerden, terk edilmiş ağaçlardan, endüstriyel atıklardan, kurumuş ve patlamış ağaçlardan yapılmış parçalar görecekler.
Ağaç, Dünya’nın en güzel malzemesidir. Bunu kullanmayı bilmek, elleşip haşırneşir olmak Dünya’nın en zevkli şeylerinden bir tanesidir.”
KARADENİZ İNSANINA HİTABEN YAPTI; ADI NİL DENİZ BANKI!.
Adına Nil Deniz Bankı koyduğu eserini ise Karadeniz’in tüm halkı için yaptığını anlatan Fennibay, bolca bulunan çalı ve çırpıdan gelir kapısı elde edilebileceğini kaydetti. Yetenekli öğretmen Hamit Oktay Fennibay, şu sözlerle konuştu:
“Üzerine ilk kes Nil isminde bir çocuk oturduğu için ardına Nil Deniz Bankı koyduğum parçayı, bütün Karadeniz için yaptım. Bunun bir proje olmasını istedim. Bun da ekmek var. İnsanlar, Karadeniz’de bulunan atık ağaç parçalarından bu ve bunu benzer şeyler üretebilirler. Böylelikle kendilerine geçim kaynağı oluşturabilirler. Karedeniz her tarafından çalı-çırpı bol. Tek ihtiyaçları burgu, testere ve keser. İnsanlar bank, sandalye, karyola yapsınlar ve evlerine ekmek götürsünler.”

Hatırlatmakta yarar var, İlçe Kaymakamlığı ve Ereğli Belediyesi’nin destek verdiği Ağacın Büyüsü 2018 sergisi, 24 Kasım Cumartesi saat 12.30’da AKM’de açılacak.

DÜNYA STANDARTLARINDA SERGİ

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 21 saat 46 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
6 gün 9 saat 47 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 6 saat 14 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 5 saat 15 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
7 gün 11 saat 8 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 22 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 19 saat 52 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
2 gün 21 saat 17 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
6 gün 8 saat 41 dakika önce KAZA ; 2 YARALI