DÜNYA STANDARTLARINDA SERGİ
www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-
Kendi gibi öğretmen olan eÅŸini kısa süre önce yitiren Öğretmen Hamit Oktay Fennibay, her 24 Kasım günleri kutlanan öğretmenler gününe ile ilgili, “her gün öğretmenler günüdür. SokaÄŸa çıktığımız her gün biz öğretmeniz. Evde de öğretmeniz. Her yerde öğretmeniz çünkü biz insanlara modeliz. Ä°yi ve doÄŸru yaÅŸamayı, mutlu olmayı bizden öğrenecekler” dedi.
Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki Endüstri Meslek Lisesi’nde branÅŸ öğretmeni olan Hamit Oktay Fennibay, aynı zamanda da zanaatkar. DoÄŸadan temin ettiÄŸi atık malzemeleri birer sanat eserine dönüştüren 25 yıldır öğretmen Fennibay, ilçede açacağı ikinci kiÅŸisel sergi öncesi EreÄŸli FM’e yaptığı özel açıklamada bulundu.
20 ay önce akciÄŸer kanseri nedeniyle kaybettiÄŸi eÅŸi O’da branÅŸ öğretmeni olan Güler Fennibay’ı hatırlatarak camianın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik eden Hamit Oktay Fennibay, “eÅŸim çok kıymetliydi, deÄŸeli bir öğretmendi. Artık yok. Vefat etti, 20 ay oldu. O’nu hatırlamamak mümkün deÄŸil. Ãœlkenin en iyi öğretmenlerinden bir tanesiydi. Ne kadındı Allah rahmet eylesin. Benim gibi mesleÄŸini çok severdi” dedi.
“DERS” GÄ°BÄ° SÖZLER!.
Öğretmenler gününün yalnızca bir gün kutlanmasına ilişkinse adete ders niteliğinde sözler konuşan Fennibay, şu ifadeleri kullandı:
“24 Kasım Öğretmen Günü’dür ama bizi öğrettiÄŸimiz sürece öğretmenizdir. Yılın her günü biz öğretmeniz. Herkesin öğretmeniyiz. Benim kapıma kim gelirse gelsin öğretirim. Öğretmenlik bambaÅŸka bir ÅŸeydir. Ben meslek öğretmeniyim. Ãœretmeyi seviyorum ama üretmeyi öğretmeyi çok istiyorum.
Yani 24 Kasım Öğretmenler günü deÄŸil her gün öğretmenler günüdür. SokaÄŸa çıktığımız her gün biz öğretmeniz. Evde de öğretmeniz. Her yerde öğretmeniz çünkü biz insanlara modeliz. Ä°yi ve doÄŸru yaÅŸamayı, mutlu olmayı bizden öğrenecekler. Bunu ben yaparım. SokaÄŸa çıktığımda herkese ‘merhaba’ derim, herkese ‘günaydın’ derim, herkese ‘kolay gelsin’ derim. Bunu da herkesin yapması gerektiÄŸine yürekten inanır ve öğretirim.”
EREÄžLÄ°, Ä°NGÄ°LTERE’NÄ°N HERROGATE KASABI
GÄ°BÄ° OLUR MU?
24 Kasım’da AKM Osman Zeki Oral’da ikinci sergisini açacak olan Öğretmen Fennibay, ‘AÄŸacın Büyüsü 2018’ adını verdiÄŸi sergi ile ilgili de konuÅŸtu. 2 Aralık gününe kadar açık kalacak sergide tamamen atık malzemeler kullanarak hazırladığı 100’merce parçanın gösterileceÄŸini anlatan Fennibay, ÅŸunları söyledi:
“Hiçbir tane aÄŸaç keserek bir ÅŸey kullanmıyorum. Tamamen atık malzemeleri deÄŸerlendiriyorum. Gösterime girecek ve bir hafta boyunca görülebilecek sergim Dünya standartlarında bir sergidir. Bundan 2 yıl önce Ä°ngiltere’nin Herrogate kasabasına bakanlık tarafından gönderildim. Orada gördüğüm bütün çevre ülküler ile Ä°ngiltere’den bu konuda yetenekli insanların, aileleri ile birlikte oraya toplanmışlardı. Karadeniz EreÄŸli, neden bir Türkiye’nin Herrogate’si olmasın? diye düşündüm. Asıl amacım iÅŸte budur, EreÄŸli’yi Ä°ngiltere’nin Herrogate’si gibi yapmaktır. Bununla ilgili burada festivaller gibi bir program yapıp bu yetenekli insanları ve bu iÅŸleri sevenleri burada toplamak istiyorum.
“AÄžAÇ, DÃœNYA’NIN EN GÃœZEL MALZEMESÄ°”
Yarın açılacak (23 Kasım) sergi ise benim ikinci kiÅŸisel gergim olacak. Bunda da sayın kaymakamım olmak üzere belediye baÅŸkanım bana kendimi tanıtma fırsatı verdikleri için onlara teÅŸekkür ediyorum. Sergi bir hafta açık kalacak. Bu sergiye lütfen her yaÅŸtaki insan gelsin. Çünkü farklı bir yerde göremeyecekleri bir sergi olacak. İçinde 100’lerce eser olacak. Hepsi atık malzemelerden, terk edilmiÅŸ aÄŸaçlardan, endüstriyel atıklardan, kurumuÅŸ ve patlamış aÄŸaçlardan yapılmış parçalar görecekler.
AÄŸaç, Dünya’nın en güzel malzemesidir. Bunu kullanmayı bilmek, elleÅŸip haşırneÅŸir olmak Dünya’nın en zevkli ÅŸeylerinden bir tanesidir.”
KARADENÄ°Z Ä°NSANINA HÄ°TABEN YAPTI; ADI NÄ°L DENÄ°Z BANKI!.
Adına Nil Deniz Bankı koyduÄŸu eserini ise Karadeniz’in tüm halkı için yaptığını anlatan Fennibay, bolca bulunan çalı ve çırpıdan gelir kapısı elde edilebileceÄŸini kaydetti. Yetenekli öğretmen Hamit Oktay Fennibay, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Ãœzerine ilk kes Nil isminde bir çocuk oturduÄŸu için ardına Nil Deniz Bankı koyduÄŸum parçayı, bütün Karadeniz için yaptım. Bunun bir proje olmasını istedim. Bun da ekmek var. Ä°nsanlar, Karadeniz’de bulunan atık aÄŸaç parçalarından bu ve bunu benzer ÅŸeyler üretebilirler. Böylelikle kendilerine geçim kaynağı oluÅŸturabilirler. Karedeniz her tarafından çalı-çırpı bol. Tek ihtiyaçları burgu, testere ve keser. Ä°nsanlar bank, sandalye, karyola yapsınlar ve evlerine ekmek götürsünler.”
Hatırlatmakta yarar var, Ä°lçe Kaymakamlığı ve EreÄŸli Belediyesi’nin destek verdiÄŸi AÄŸacın Büyüsü 2018 sergisi, 24 Kasım Cumartesi saat 12.30’da AKM’de açılacak.
www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-
Gonca Yıldız Demirtaş
22 Kasım 2018 - 16:55
Esine Allahtan rahmet diler senin gibi ogretmenlerin cok olmasini temenni ederim