16 o C Kdz. Ereğli

Drone’dan kaçamadılar!!!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Asayiş 4 yıl 11 ay 7 gün 22 saat 59 dakika önce 1414

Haberi Paylaşın

Vatandaşların bayram tatilinde güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için, bayrama birkaç gün kala trafik denetimleri başlatıldı. Karadeniz Ereğli’de İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik büro amirliği ekipleri, DRON destekli kırmızı ışık, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma ve Kask uygulaması yaptı. Uygulamada, kurallara uymayan sürücülere adeta ceza yağdı.

Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca trafik tedbirleri talimatı kapsamında 81 İl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlıklarına talimat gönderildi.
“Trafik Tedbirleri” konulu talimat ile 31 Mayıs 2019-10 Haziran 2019 tarihlerini kapsayan 11 günde kara yollarında alınacak güvenlik önlemleri sıralandı.
Ereğli’de ise uygulamalar, bu tarihten önce başlatıldı. Havadan denetimlere ağırlık verildiği Ereğli’de, drone ile kural ihlali yapan sürücüler tespit edildi. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik tescil büro amirliği ekipleri; Potbaşı Kavşağında kırmızı ışık, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, kask, hızlı şerit ihlali, uygunsuz şerit kullanımı, hatalı sollama uygulaması yaptı. Uygulamada 108 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Kırmızı ışık ihlali başta olmak üzere, trafik kurallarına uymayan, araçlarında evrak eksikliği bulunan 21 sürücüye ceza işlemi uygulanırken, sürücülere yaklaşık 4 bin 500 lira ceza kesildi.

Karakol ve Trafik amiri Recep Öztürk, yapılan uygulama ile ilgili olarak gazetecilere açıklamasında, “uygulamamız Emniyet Genel Müdürlüğü’müzün sürekli olarak yaptığı, trafik güvenliği ve düzenini sağlamak adına çeşitli denetimlerimiz var. Burada özel olarak bu kapsamda sürücülerin yakalanma algısına yönelik olarak havadan DRON ile denetim yapıyoruz. Özellikle ağır vasıtaların uygunsuz şerit kullanımı, hatalı sollama, kamuoyunda özellikle sürekli olarak gündeme gelen makas atma olarak tabir ettiğimiz kontrolsüz şerit değiştirme üzerinde ağırlıklı olarak uygulamamız var. Bu kapsamda bugün ilçemizde bu denetimlerimizi yapıyoruz. Sürücülerimizin daha duyarlı olması için bu denetimlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Öte yandan uygulamaların, bayram sürecince devam edeceği öğrenildi.

Drone’dan kaçamadılar!!!

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 14 saat 50 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
7 gün 2 saat 51 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 23 saat 18 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 22 saat 19 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 17 saat 26 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 12 saat 56 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 14 saat 21 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 17 saat 56 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
7 gün 1 saat 45 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
4 gün 2 saat 9 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!