Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Down sendromlu Sadullah İbrahim'in başarı hikayesi

Down sendromlu Sadullah İbrahim'in başarı hikayesi

Zonguldak`ın Çaycuma ilçesinde yaşayan Down sendromlu Sadullah İbrahim Cayan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde yeteneklerini sergiledi.


13 yaşındaki Down sendromlu Sadullah Ä°brahim Cayan’ın annesi Åžafak Cayan oÄŸlunun engelli doÄŸduktan sonra hiç üzülmediÄŸini ifade ederek; “OÄŸlum down sendromlu doÄŸdu. Ãœzulmedim, bilakis onu en iyi ÅŸekilde nasıl eÄŸitebilirim niye düşündüm. DoÄŸduÄŸundan beri eÄŸitimi için çabalıyorum. 3. sınıfa kadar özel eÄŸitim gördü. Daha sonra kaynaÅŸtırma eÄŸitimi aldı. Åžu an Ä°mam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi. Normal eÄŸitime geçtiÄŸinden beri daha sosyalleÅŸti. MüziÄŸe çok ilgisi var. 3 senedir Belediye Çocuk Korosu ve Belediye Bandosu'nda yer alıyor. Ayrıca özel olarak piyano dersi alıyor. Bu yeteneklerinden dolayı Güzel Sanatlar Lisesine göndermek istiyorum” dedi.

Engellileri saÄŸlıklı bireyler olarak gördüğünü söyleyen anne; “Kendime hiç bir ÅŸey harcamıyorum. Tüm imkânlarımı Ä°brahim için harcıyorum. Ä°mkânım olsa daha fazla özel kurs almasını isterdim. Engellilerin yaÅŸam ÅŸartları çok zor. Bunun için insanların daha duyarlı olmaları gerekir. Farkında olunsa hem engellilerin hem de ailelerinin iÅŸi daha da kolaylaşır. Farkındalık eÄŸitimleri ile bu sorunlar daha da aşılabilir” diye konuÅŸtu.

Çaycuma Belediyesi Müzik Koordinatörü ve Çocuk Korosu ve Belediye Bandosu Topluluk BaÅŸkanı Hamza Başören; “Ä°brahim yaklaşık 3 önce Çocuk Korosu'na katılarak bir farklılık kattı. Yine 2 yıl önce Belediye Bandosunda engelliler anlamında farkındalık oluÅŸturduÄŸu için yer aldı ve devam ediyor. Tüm programlara katılıyor. Bu vesile ile tüm engellilerimizin gününü kutlar, engelsiz bir hayat dilerim” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo