15 o C Kdz. Ereğli

“DOSTLAR” İÇİN YÜRÜDÜLER”

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Gönülden Hayvan Severler Derneği’nce, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Çevre ve Yaşam 6 yıl 6 ay 25 gün 3 saat 29 dakika önce 571

Haberi Paylaşın

Bozhane mevkisinde toplanan dernek üyeleri, Atatürk Anıtı’na kadar sahil bandından yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “Onları da Allah yarattı, öldürmek sana mı kaldı”, “Unutmayın ki onlar da birer candır”, “Yaşam onlarla güzel” sloganları atıldı, dövizler taşındı.
Derneği Başkanı Belgin Kurt Alkan, Atatürk Anıtı önünde gazetecilere konuşmasında, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun sahipsiz hayvanların yaşam hakkını güvence altına aldığını hatırlattı. Sokak hayvanlarının beslenmesi ile ilgilenen gönüllülerin engellendiğini de anımsatan Alcan, şöyle dedi:

Kanuna dikkat çekti!
“Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar, yaşadıkları bölgeden uzaklaştırılamaz. Hiçbir şekilde alışmış olduğu yerden yaşama hakkı elinden alınamaz.
İlgili kanunun ’hiçbir maddi kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insani ve vicdani sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esastı’ hükmü, sokak hayvanlarını besleyen ve onların bakımıyla ilgilenen kişileri destekler.
Unutmayalım ki onlarda birer candır. Uygar insan tüm canlıların hakkına saygı duyan insandır, Dünya Hayvan Hakları günümüz kutlu olsun.”

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 3 saat 12 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 4 saat 24 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 22 saat 29 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 22 saat 3 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
4 gün 19 saat 42 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 16 saat 18 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
1 gün 2 saat 46 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
4 gün 25 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 20 saat 34 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 1 saat 32 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !