Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU KEZ SERT KAYAYA ÇARPTI

BU KEZ SERT KAYAYA ÇARPTI

Alaplı’da telefonda kendilerini savcı olarak tanıttıkları bir vatandaşın 15 bin 700 lirasını dolandıran 3 zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Alaplı’da yaÅŸayan emekli Kazım Ö’nün eÅŸini telefonla arayan iki kiÅŸi, kendilerini savcı olarak tanıttı.

Telefonda tehdit mesajları alan kadın bunun üzerine durumu eÅŸine anlattı. Kazım Ö, zanlıların yönlendirmesi sonucu Alaplı PTT Åžubesi’ne giderek belirtilen hesaba 10 bin lira yatırdı. Zanlılar tekrar arayıp, Karadeniz EreÄŸli PTT Åžubesinden 5 bin 700 lira daha yatırmasını istedi.

O parayı da yatıran Kazım Ö, kısa bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak durumu polise haber verdi. Ä°hbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, paranın Mersin’den çekildiÄŸini tespit etti. Alaplı Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bilgilendirmesiyle Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri ÅŸahıslara yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan İ.G, İ.T. ve T.Ö, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, yaptığı açıklamada, "Devletin polisi ve savcısı telefonla hiçbir vatandaştan para istemez. Bu tür dolandırıcılara asla hiç kimse inanmasın. Arandıkları takdirde derhal 155 polis hattını arasınlar ya da en yakın karakola bilgi versinler" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo