13 o C Kdz. Ereğli

GEZİLMESİ GEREKEN 10 YER!..

Müzik & Kültür Sanat 8 yıl 8 ay 13 saat 23 dakika önce 3409

Haberi Paylaşın

Milliyet’te yer alan haberde Doğu Karadeniz’de Gezilmesi Gereken 10 yeri sizin için derledi.

1. Uzungöl, Trabzon Uzungöl, sık ormanları ve doğal güzelliği ile hem yerli hem yabancı turistleri cezbeden turistik yerdir. Bu göl yamaçlardan düşen kayaların, Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur. Gölün etrafında kalabileceğiniz otel ve pansiyonların yanı sıra, meşhur Karadeniz yemeklerini yiyebileceğiniz restoranlar da mevcuttur.

2. Sümela Manastırı, Trabzon 14. yüzyılda Türkmen akınlarına maruz kalan kentin, savunma amaçlı karakol görevi üstlenen manastırın statüsünde, Osmanlı fethinden sonra bir değişiklik olmamıştır. Yavuz Sultan Selim’in Trabzon’daki şehzadeliği sırasında buraya iki büyük şamdan hediye ettiği bilinmektedir.

3. Boztepe, Trabzon Trabzon’un Çamlıca tepesi sayılan ve şehre tepeden bakan bir yerleşim yeridir. Ayrıca Boztepe’de bulunan çay bahçesinden deniz ve şehir manzarasını seyretmek ayrı bir keyif verir.

4. Sera Gölü, Trabzon Sera Gölü, Trabzon’un Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir heyelan set gölüdür. Göl, Yıldızlı ve Derecik belediyelerinin arasında yer alan Derecik Vadisi’nde oluşmuştur. Trabzon ilinin en turistik alanlarından biri olan Sera Gölü’nün, ıslah çalışmalarının ardından daha da büyük bir merkez olacağı tahmin edilmektedir.

5. Çal Mağarası, Trabzon Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak da kabul edilen mağaranın içinden küçük bir dere akmakta olup, mağaranın üzerinde tarihi bir kale bulunmaktadır.

6. Ayder Yaylası, Rize Rize’nin güzelliği ile hayran bırakan ve turist akınına uğrayan yaylalarından biri olan Ayder Yaylası’na yazın ortasında bile gitseniz kar ile karşılaşma ihtimaliniz yüksektir.

Yayla havasını solumak ve meşhur Karadeniz yemeklerinden tatmak isterseniz Ayder Yaylası’na uğramalısınız.

7. Fırtına Deresi, Rize Fırtına Deresi, Doğu Karadeniz’de yer alan akarsulardan birisi olup, Kaçkar Dağları’nın Karadeniz’e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuştur. Rize Ardeşen’in yaklaşık 2 km batısında Karadeniz’e dökülen Fırtına deresi, 57 km uzunluğundadır. Çay bahçeleri içerisinden geçen, üzerindeki kemer köprülerle süslü Fırtına deresi, raftinge elverişli parkurlara sahiptir.

8. Karagöl, Artvin Göl çevresi, ladin ve çam ağaçları ile dolu olan yoğun ormanlarla kaplıdır. Ormanlarla çevrili olan Karagöl, ender manzara güzelliklerine sahiptir. Ayrıca gölün kuzeydoğusundaki Bagat mevkii ve çevresinde çim kayağı pisti niteliğine sahip alanlar vardır.

9. Zilkale, Rize İlçe merkezinin 15 km güneyinde, Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerinde kurulmuştur. Kalenin üzerinde inşa edildiği sarp kaya kütlesi denizden 750 m, dere yatağından yaklaşık 100 m yüksekliktedir.

10. Kız Kalesi, Rize Pazar ilçesinin batı girişinde küçük bir burun üzerinde kurulmuş olan kalenin kara ile bağlantısı kesilmiştir.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 20 saat 43 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
6 saat 55 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 18 saat 56 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 9 saat 49 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 14 saat 24 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 15 saat 23 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 20 saat 17 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 17 saat 50 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 5 saat 1 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 19 saat 1 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !