Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DİKMEN SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ !

DİKMEN  SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ !

Ereğli`nin var olan sorunlarının çözümü için fikir birliği önerdi.


CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı AdayI Muhittin Dikmen, ilçenin var olan sorunlarının çözümü için fikir birliği önerdi.

Yazılı açıklama yapan Dikmen , “Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Adayı Adaylığımı açıkladıktan sonra, baÅŸta ilçemizdeki meslek odaları ve sivil toplum kuruluÅŸları olmak üzere yaptığım ziyaretlerde vatandaÅŸlarımızın kentimizde yaÅŸanan sorunların çözümü noktasında fikirlerime baÅŸvurmak istediklerine ÅŸahit oldum.” Ä°fadelerini kullanarak baÅŸladığı açıklamasını şöyle sürdürdü.

“Birçok vatandaşımız, Karadeniz EreÄŸli gibi kentlerde, liman iÅŸletmelerinin merkezde olmaması gerektiÄŸi düşüncesini paylaşıyor. Karadeniz EreÄŸli’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yıllık 500 bin ton kapasiteye sahip EreÄŸli limanı, Bozhane’de bulunması sebebiyle de ağır tonajlı araçların Devrim Bulvarı istikametini kullanmalarına, hem seyir halindeki araçlar hem de yayalar için tehlike oluÅŸturmasına sebep oluyor. Bir kısmı üstü açık römork veya dorselerle trafiÄŸe çıkan bu araçlar, rulo sac gibi, düşme ihtimali dikkate alındığında ölümlü kazalara sebebiyet verecek halde limana ulaşıyor ya da limandan ayrılıyor. Trafik sıkışıklıklarına sebep olmaları da ayrı bir sorun olarak dikkat çekiyor.

            Gelen talepler, bu limanın kent merkezinden baÅŸka bir alana kaydırılabileceÄŸi noktasında birleÅŸiyor.

            Hatırlanacağı gibi, bundan kısa bir süre önce, halen geniÅŸ bir bölümü atıl durumda bulunan tersaneler bölgesinde yeni bir liman iÅŸletmesi kurulması gündeme gelmiÅŸti. Ancak bu konuyla ilgili yapılan giriÅŸimler sonuçsuz kalmıştı. Bilinen bir gerçek var ki tersaneler bölgesinde, başını Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nin çekeceÄŸi yeni bir liman iÅŸletmesinin kurulması, hem kentin ihracatında önemli bir katkının elde edilmesine sebep olacak hem de kent merkezi içinde yaÅŸanan trafik sorunları için tedbir alınmasını kolaylaÅŸtıracaktır. Böyle bir yeni liman iÅŸletmesinin Karadeniz EreÄŸli’ye kazandırılması için de, baÅŸta Ä°MEAK Deniz Ticaret Odası Karadeniz EreÄŸli Åžubesi ile EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere ilgili kurum ve kuruluÅŸlarla bir araya gelerek fikir birliÄŸi oluÅŸturulmasını öneriyorum.

            DiÄŸer yandan, kentimiz tarihinde önemli bir yere sahip olan, zamanın EreÄŸli Kömür Ä°ÅŸletmesi aracılığıyla da yıllar boyu kent ekonomisine katkı sunan ve çevre yolu baÄŸlantısına sahip TTK limanının yeniden Karadeniz EreÄŸli’ye kazandırılması ve iÅŸlek hale getirilmesi gerektiÄŸini düşünüyorum. Mevcut EreÄŸli limanından daha uygun niteliklere sahip olan TTK limanı, hem ulaşım imkanları hem de kapasite yönünden saÄŸlayacağı avantajlar dikkate alındığında yeniden gündeme getirilmeli ve kentimize kazandırılmalıdır.

            Ayrıca, altını çizerek ifade etmek isterim ki, EreÄŸli’nin silüeti kabul edebileceÄŸimiz Kaletepe’yi kentimize kazandıran ve bu konuda emek veren herkese teÅŸekkür ediyorum. Kaletepe ile ilgili özveri ve gayretin bir benzerinin EreÄŸli limanının iÅŸletme hakkının Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’ne verilmesi için de de gösterilmesi dileklerimden biridir.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo