13 o C Kdz. Ereğli

DİKKAT !.

İlçe Kaymakamı, Ereğli`deki iki mahallede vaka artışı olduğunu söyledi.

Gündem 3 yıl 2 ay 6 saat 52 dakika önce 22524

Haberi Paylaşın

Ereğli FM’de yayınlanan “Fikri Kapan ile Burada Konuşalım” programının canlı yayının konuğu olan Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Bir dönem günlük 350 vakaları gören ve yoğun bakım doluluk seviyesine ulaşan Ereğli’de, geriden kalan aylara oranla daha iyi bir noktaya gelinmiş olunsa da, Korona Virüsün sabahtan akşama bütün değerleri değiştirdiğine dikkati çeken Çorumluoğlu, “20 gün önce Ereğli’de günde 0 vaka gördük. Son 3 gündür ise ilçedeki vaka artışı Zonguldak Merkezinden daha fazla. Zonguldak’daki mutand vakalarının çoğunluğu da Ereğli’de. Servisler ve yoğun bakım sayılarımız yeniden arttı.” dedi.

ÖREN VE ÖMERLİ’DE KIPIRDANMA VAR !.

Çorumluoğlu ilçede vaka sayılarında yeniden bir artış eğilimi olduğunu belirttiği açıklamasında iki noktaya dikkat çekti. “Ören ile Ömerli ‘de bir kıpırdanma var. Ayak sesleri geliyor. “ diyen Çorumluoğlu, “Bir gün 2, bir gün 3 vaka geliyor. Sürecin gidişatına göre bu bölgelerde de her türlü tedbiri alırız. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda diğer konular biter.” İfadelerini kullandı.

DANIŞMENTLİ’DE ERKEN TEŞHİS !.

Danışmentli köyünde süren karantina uygulamasına ilişkinde konuşan Çorumluoğlu, “Köyün aşağı mahalle bölgesinden önce 3-5 vaka geldi. OSB’deki taramayı durdurup, köyde tarama yaptık. ilk gün 100 kişiye tarama yapıldı ve 100 kişiden çıkan pozitif sayısı çok yüksekti .Belli ki tehlike geliyorum diyordu. Sonuçlar bizi ürküttü. Aşağı ki mahalleyi karantinaya aldık ve pozitif vakalar gelmeye devam etti.” dedi.

KARANTİNA PAZARTESİ SONA ERECEK

Danışmentli’de karantina uygulamasının Pazartesi sona ereceğini söyleyen Çorumluoğlu, “Belli ki köyde güçlü taşıyıcılar vardı. Üzüldüm, insanların özgürlüğü kısıtlandı. Basit kurallara dikkat etmediğiniz zaman başınıza nelerin gelebileceğini burada gördük. 88 hane 380 nüfus karantinaya alındı. Pazartesi günü karantina uygulaması bitiyor. Durumu ciddi olan yok. Erken teşhisin önemi burada bir kez daha ortaya çıktı.” dedi.

EREĞLİ’DE AŞILAMA ORANI % 61

Sisteme göre 25 bin 800 kişinin Covid- 19 aşısı olması gereken Ereğli’de bugüne kadar % 61’oranında bir aşılama olduğunu ve bu rakamın düşük olduğunu belirten Çorumluoğlu, “Aşı bu işte ki en önemli kozumuz. Ben ayın 12’sinde 2. aşımı olacağım. Ereğli’de günlük bin iki yüz kişiye aşı yapabilecek kapasitemiz var. Gün geçirmeden aşı olun. Gelemeyecek olanlara evinde aşı yapılıyor. Tereddüt edecek bir şey yok.”dedi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 10 saat 5 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 1 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 8 saat 18 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 5 saat 22 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 4 saat 56 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 23 saat 11 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 9 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 3 saat 46 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 4 saat 45 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 7 saat 12 dakika önce KAZA ; 2 YARALI