Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Dikkat!. Sizinde Başınıza Gelebilir!.

Dikkat!. Sizinde Başınıza Gelebilir!.

BTK, cep telefonunu kaybeden vatandaşın yapması gerekenleri kamuoyu ile paylaştı.


Cep telefonu çalınan kiÅŸi, bir yandan kendisi için çok deÄŸerli olan rehberini kaybetmenin üzüntüsünü yaÅŸarken, diÄŸer yandan telefonunun suç örgütleri tarafından kullanılmasından endiÅŸe duyuyor. Yaklaşık 75 milyon cep telefonu abonesinin bulunduÄŸu Türkiye’de bazı art niyetli kiÅŸiler çalıntı cep telefonlarını kullanıyor.

Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK), cep telefonunu kaybeden vatandaşın yapması gerekenleri kamuoyu ile paylaÅŸtı. BTK bünyesinde kurulan Bilgi ve Ä°hbar Merkezi’nin (BÄ°M) 0 312 294 94 94 numaralı telefonunu arayarak 15 haneli IMEI numarasını bildiren vatandaÅŸ, hattın iletiÅŸime kapanmasını saÄŸlıyor.

Resmi internet sitesinden bir vatandaşın ’Cihazımı kaybettim/çaldırdım. Ne yapmalıyım?’ sorusunu cevaplandıran BTK, ÅŸu açıklamada bulundu; "Cihazına ait IMEI numarası beyaz listede bulunan ancak cihazı çalınan, yaÄŸmalanan, kaybolan veya her ne suretle olursa olsun rızası dışında elinden çıkan kiÅŸiler cihazının elektronik haberleÅŸme ÅŸebekesinden hizmet almasını engellemek için e-Devlet kapısı üzerinden veya telefon yoluyla BÄ°M’e ihbarda bulunur. Ayrıca Mahkemelere veya Cumhuriyet BaÅŸsavcılıklarına da çalıntı cihaz ile ilgili baÅŸvuruda bulunulabilir. Kayıp/çalıntı ihbarının gerçekleÅŸmesi için öncelikle cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarasının bilinmesi, hat sahibi olan kiÅŸinin telefon ile ihbarda bulunması gerekmektedir. Ayrıca Mahkemelere veya Cumhuriyet BaÅŸsavcılıklarına da çalıntı cihaz ile ilgili baÅŸvuruda bulunulabilir."

’Kayıp/çalıntı cihazımın bulunmasını istiyorum. Ne yapmalıyım?’ sorusunun da cevaplandırıldığı açıklamada, "Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumunun çalınan, gasp edilen veya kaybedilen telefonları bulmak ve ilgili kiÅŸiye teslim etmek gibi görevleri bulunmamaktadır. Bu konuda adli mercilere baÅŸvurulabilecektir." denildi.
BTK, vatandaÅŸlara, cep telefonlarının çalınması durumunda, ilk olarak 0 312 294 94 94 numaralı telefondan BTK’nın Bilgi ve Ä°hbar Merkezi’nin aranması çaÄŸrısında bulundu. Ancak bu numarayı aramadan önce IMEI numaranızı mutlaka bilmeniz gerekiyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo