Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DİKKAT!. 3 YIL İÇİNDE YENİLENECEK

DİKKAT!. 3 YIL İÇİNDE YENİLENECEK

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak yeni kimlikler artık tek renk ve çipli olacak. Hastane, okul, emniyet gibi kurumlardaki sistemlerle uyumlu yeni kimliklerin dağıtımına Kırıkkale’den baÅŸlanacak ve 3 yılda tüm kimlikler yenilenecek.

İçiÅŸleri Bakanlığınca hazırlanan yeni kimlik kartlarının basılıp dağıtılmasına yönelik tüm altyapı çalışmaları tamamlandı. Nüfus hizmetleri kanununda hazırlanan deÄŸiÅŸikliklerin yasalaÅŸmasından itibaren yeni kimliklerin dağıtılmasına Kırıkkale’den baÅŸlanacak. Yeni kimlikler 3 yıl içinde tüm vatandaÅŸlara verilmiÅŸ olacak.

Pasaport özelliği olacak

Yeni kimlikler 10 yıl geçerli olacak. Erkeklere mavi, kadınlara pembe kimlik uygulaması kalkacak, erkek ve kadınlar için tek renk kimlik kartı verilecek. Yeni kimlikler seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Yeni kimliklerin üzerinde kişiye ait kimlik bilgilerinin güvenli şekilde saklanabileceği bir çip yer alacak. Bu kimlikler bilgi sızdırmaya karşı güvenlik sağlayacak.

TÃœBÄ°TAK tarafından geliÅŸtirilen milli iÅŸletim sistemi kullanılacak yeni kimlikler, taklit ve tahrif edilemeyecek. Yeni kartlar, baÅŸka birinin eline geçse dahi kullanılamayacak ve anında bloke edilecek. Bu kartların kopyalanması ya da üzerindeki verilerin deÄŸiÅŸtirilmesi mümkün olmayacak.

Kimlik sahteciliÄŸi ortadan kalkacak

Yeni kimliklerdeki güvenlik unsurları sayesinde vatandaÅŸlar kimlik sahteciliÄŸi sebebiyle maÄŸdur olmayacak. Kredi kartı büyüklüğündeki yeni kimlik kartı, hastane, eczane, okul, emniyet ve bankalardaki sistemlere entegre olabilecek ve bu sayede birçok iÅŸlemde vatandaÅŸa kolaylık saÄŸlayacak.

Ebadı küçüleceÄŸi için cüzdan içinde kolayca taşınabilecek yeni kimlikler, e-devlet uygulamalarında kimlik doÄŸrulama aracı olarak kullanılabilecek. Böylece vatandaÅŸlar kurumlara gitmeden kamu hizmeti alabilecek. 

Yeni kartlar randevuyla verilecek

Yeni kimlik kartlarının sorunsuz basılıp dağıtılması amacıyla vatandaÅŸlar randevu verilerek kart düzenleme merkezine davet edilecek. VatandaÅŸlar, davet edildikleri gün ve saatte davette belirtilen kimlik kartı düzenleme merkezine 6 ay içinde çekilmiÅŸ biyometrik fotoÄŸraf ile müracaat edecek. Kartlar vatandaÅŸlara PIN ve PUK ÅŸifreleriyle teslim edilecek.

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo