Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’DEVRİMCİYİM DİYE GEZİNMESİNLER’

’DEVRÄ°MCÄ°YÄ°M DÄ°YE GEZÄ°NMESÄ°NLER’

EreÄŸli’de Fenerbahçeli Taraftarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Serdar Özbek, bazı köy okullarına yardım yapmak için çaba gösterdiklerini söyledi.


Özbek, bölgede 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz EreÄŸli FM’de Salı günleri saat 10.00’da canlı yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım”a konuk olan Özbek, ziyaret ettiÄŸi Yunuslu Ä°lk okulunun durumunu anlattı.
Aslında bir süreliğine çeşitli destekleri durdurmaya karar verdiklerini anlatan Özbek, şöyle dedi:
“Yunuslu ilköğretim okulundan gelen iki öğretmen, okullarının elektrik tesisatının yenilenmesine destek olmamızı istediler. Bunun da maliyetinin yaklaşık 650 lira olduÄŸunu söylediler. Bir ÅŸey isteyeceklerini anladığımdan önce tepki gösterecektim. Fakat köy okulu deyince ilgimi çekti. ArkadaÅŸ okulu görmek istediÄŸimi söyledim,. Elektrik tesisatı kötü olan okulu merak etmiÅŸtim. Yönetim kurul arkadaÅŸlarımızla Fenerbahçe atkısı ve koÅŸkolları ile okulu ziyarete gittik.

GÖZLE GÖRÜNCE..!
Bazı ÅŸeyleri insan gözü ile görünce daha çok etkileniyor. Okulun tuvaletinin çatısı yok. Bu okulda ana sınıftan ilk okul 4. sınıfa kadar 73 öğrenci okuyor. Tuvaletin çatısı olmayan okul mu olur? Kalorifer tesisatı  sıfır. Merkeze yakın bu köy böyleyse daha uzak köyler ne halde bilemiyorum. Devlet yılda sadece bir ton kömür veriyormuÅŸ. Ä°lave ihtiyacı ise köylüler aralarında topladıkları para ile gideriyormuÅŸ. Tabi bizden acil istenilen elektrik tesisatı için üyelerimizle diyaloÄŸa girerek çalışmasını baÅŸlattık.  Tabi tesisatın sıva altı olmasını istedim, bunun karşılığında eleman tutacaklarsa parasını da verme sözünü verdim.

BİLGİSAYAR SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ!

Okuldaki bilgisayarların çalışmadığını öğrendik. Bilgisayarlarına baktırdık, çalışacak durumda bile değiller. Okulda ikinci aciliyet bilgisayarların yenilenmesi. Çocuklar, 30 yıl önce beton atılan ve tahrip olan bahçede oynuyorlar. Okul çevresindeki istinat duvarının çöken kısmı briketten yapılmış. Allah muhafaza bir göçük durumunda istenmeyen şeyler olabilir. Çocukların okul çevresinde oynayabilecekleri bir oyun parkı dahi yok. Neyi anlatacağımı da bilemiyorum, mezbelelik bir okulla karşılaştık.

KİMSE MASA BAŞI DEVRİMCİLİĞİ YAPMASIN!
Bunun üzerine Fenerbahçe taraftarları arasında bunu paylaÅŸtık, her birinden hangi yardım gelirse kabul edeceÄŸimizi duyurduk. Çünkü derneÄŸimizin öyle çok yüksek gelirleri yok. Dolayısıyla bu tür ağır yardımları da hayırsever destekleri ile yapabiliyoruz. Ä°ster beton, ister tuÄŸla versinler, isterlerse dernek hesabımıza bağışta bulunsunlar. Sonrasında masa başında oturup ’devrimcilik’ yapmayın. ’ÇocuÄŸumuzu cemaatler alıyor, yobazlar bilmem nereye götürüyor’ demeyin. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Onların okuması, iyi bir ortamda Mustafa Kemal’in okullarında iyi birer eÄŸitim alması için önce biz üzerimize düşenleri yapalım, sonra da konuÅŸmaya hakkımız olsun.”

ÇOK DUYGULANDIM
Özbek, konuyla ilgili yaşadığı bir de anıyı anlatarak, şunları kaydetti:
“OÄŸlumun Amerika’daki arkadaşı sosyal paylaşım sitesinden bana yazdı; ’Serdar Amca, ben iyi bir Galatasaray taraftarıyım. Ancak orada çocuklara yönelik bir ÅŸeyler yapmaya çalıştığınızı öğrendim. Ben de buradan bir miktar para göndermek istiyorum’ dediÄŸinde çok duygulandım. Yine Devrek ilçesinden doktor bir kızımız aradı. Ama hala masa başı devrimcilerin harekete geçmediÄŸini görüyorum. EÄŸer geçmezlerse, onları her yerde deÅŸifre edeceÄŸim.”

’DEVRÄ°MCÄ°YÄ°M DÄ°YE GEZÄ°NMESÄ°NLER’

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo